آیا تقسیم این ملک بین دختر و پسر مساوی هست؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۹۰ #53439785

ملک زمین شهری میباشد که پدر توسط شناسنامه های فرزندان این زمین رو از دولت دریافت کردند، و داخل شهرداری ثبت شده که این زمین با شناسنامه فرزندان گرفته شده.. اما سند دریافتی بنام پدر هستش. با این که زمین شهری هستش آیا تقسیم این ملک بین دختر و پسر مساوی هستش یا همان دو به یک ؟؟؟
قابل اقدام هستش؟؟
از چه طریق

مشاوره حقوقی ملکی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در زمان حیات پدر با انتقال می تواند سهم مساوی باشد.اما با فوت پدر تقسیم با توجه به نص قران و قوانین ارث و طبقات ارث تقسیم می شود وهمسر و پدرومادر متوفی نیز ارث خواهند برد.

اگر ملک را شهرداری به فرزندان داده است مساوی تقسیم می شود اما اگر ارث باشد به نسبت دوبه یک

بسمه تعالی : هرمالی اعم از منقول وغیر منقول در مبحث ارث به سهم : دو سهم پسر و یک سهم دختر تقسیم میشود و تفائتی در نوع تحصیل از جانب مورث نمیباشد لذا تفاوتی با دیگر اموال ندارداین قاعده در زمانی اصالت دارد که زمین برای فرزندان خریداری نشده باشد هر چند که از شناسنامه فرزندان استفاده کرذه باشد زیرا در هر حال وجه زمین توسط پدر پرداخت گردیده .
اما اگر زمین بنام فرزندان و برای فرزندان خریداری شده و حالت هبه گرفته در این حالت به نحوی که توسط مورث مقرر شده به فرزندان تعلق خواهد گرفت ولو ایتکه به دختر سهم بیشتری داده باشند زیرا در زمان حیات خودشان و به اختیار در زمان حیات انتقال داده در این حالت جزء ارث نبوده .
نکته مهم در یک نکته قابل تفاوت و تصور خواهد بود که : در زمان خرید برای فرزندان و هبه بوده یا صرفا از شناسنامه استفتاده کرده اند؟

در زمان حیات پدر با انتقال می تواند سهم میساوی باشد
اما با فوت پدر ، تقسیم با توجه به نص قرآن و قوانین ارث و طبقات ارث تقسیم می شود و همسر و پدر و مادر متوفی نیز ارث حواهند برد