صحت بسنده کردن مهریه به قرآن، آینه، شمعدان و یک شاخه نبات

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۱۵۱ #53184370

با سلام، من(آقا) با خانمی قراره ازدواج کنم (عقد دائم) و با هم به توافق رسیدیم که خانم از من مهریه‌ای نمی‌خوان. فقط می‌خوام بدونم در عقدنامه به عنوان مهریه چه چیزی قید کنیم؟
مثلا همان یک جلد کلام الله مجید و آینه شمعدان و یک شاخه نبات کافیه و مالیت داره؟

مشاوره حقوقی خانواده
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام، برای مهریه قرار دادن، مالیت داشتن و منفعت داشتن مال مد نظر است که مواردی که عنوان کردید شامل آن می شود و صحیح است.

با سلام به علت داشتن مالیت و منفعت عقلایی قراردادن آن به عنوان مهریه صحیح است

سلام و عرض ادب
بله موارد مطروحه قابل درج بعنوان مهریه بوده و شرعا و قانونا کفایت دارند هرچند که عرفا و اخلاقا گرچه خانم از شما مهریه ای طلب نکرده اند؛ للکن برای حفظ شان و جایگاه شخصیتی خود زوج و نیز در جهت حفظ منافع زوجه در مقابل وراث، شایسته است که مهریه دیگری علاوه بر موارد مطروحه نیز برای ایشان توافقا تعیین گردد و یا اصلا چون نوع ازدواج، دائمی است؛ مهریه ای به کل تعیین نگردد تا درصورت لزوم، حداقل از طرف مراجع قضایی، مهرالمثل برای ایشان به عنوان مهریه منظور گردد.

درود
بله، مالیت دارند و قابل تقویم به پول هستند لذا میتوان به عنوان مهریه در سند ازدواج قید نمود.

سلام
عقد دایم بدون مهریه صحیح هستش ولی موقت باطل به هر چیزی که دلالت بر مالیت یا مثلا اموزش هنر یا صنعتی باشه کفایت می کنه اما توصیه می شود برای حمایت از زوجه در آینده در مقابل وراث مهریه مناسب با شان زوجه در نظر گرفته شود .

سلام تعیین مهریه بشرحی که بیان نمودید فاقد اسکال است و مالیاتی هم برای آن وجود ندارد

با سلام
شش شرط اساسی برای آنچه که میتواند برای مهریه قابل قبول باشد مشخص شده است که برای پاسخ شما به احتمال زیاد بیان شرط اول کافی باشد
* به موجب ماده ۱۰۷۸ قانون مدنی مهریه باید مالیت داشته باشد؛ یعنی دارای ارزش اقتصادی باشد. به عبارت دیگر یا پول باشد یا این‌که بتوان آن را با واحد پول سنجید. مانند: سکه بهار آزادی، زمین، سهام و یا آموزش (بنابراین انجام عمل یا حرفه‌آموزی و تدریس هم می‌تواند مهریه باشد، مثل: آموزش رایانه، آموزش قرآن یا زبان انگلیسی) .