اعتراض ثالث به مزایده تقسیم ترکه، شمول ماده ۱۴۶

پرسیده شده
۴ پاسخ ۵۳ #52872214

سلام، من دستور قطعی گرفتم برای تقسیم ترکه سال ۸۵. الان پرونده رو به جریان انداختم برای مزایده ولی دستور توقف مزایده آمده. شخص ثالث میگه من سال ۹۰ خریدم، در صورتی ملک برای ورثه بوده نه یک نفر و باید رضایت کل ورثه باشه نه یک نفر. این هفته جلسه رسیدگی است، آیا ماده ۱۴۶ شامل میشه و اعتراض ثالث رد میشه یا نه؟ بعد اگر اعتراض ثالث رد بشه، شخص ثالث دوباره می‌تواند اعتراض کند یا نه؟ اگر اعتراض رد بشه حکم قطعی میشه میره مزایده یا نه؟

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام، در صورتیکه مستند ادعا ثالث ، سند رسمی باشد مشمول ماده ۱۴۶ قانون اجرای احکام مدنی است و فروش ملک موروثی نسبت به سهم الارث فروشنده نافذ و نسبت به سهم باقی وراث غیر نافذ است.

با سلام
خیر اعتراض ثالث اجرایی موضوع ماده ۱۴۶ قانون اجرای احکام مدنی در شرایطی متصور است که ادعای ثالث مستند به سند رسمی یا حکم قطعی ای که تاریخ آن مقدم بر تاریخ توقیف باشد مطرح شود.

سلام اعتراض ثالث برای احقاق حقوق ثالث پیش بینی شده و چنانچه یکی از ورثه مبادرت به فروش سهم الارث همه ورثه کرده باشد نسب به سهم فروشنده نافذ و نسبت به بقیه وراث نیاز به تنفیذ دارد ضمنا ماده ۱۴۶ قانون اجرای احکام مدنی مربوط به ادعا ثالثی است که دارای سند رسمی است

سلام
باتوجه به اینکه احتمالا ادعای شخص ثالث مستند به حکم قطعی و سند رسمی نمی باشد خیر عملیات اجرایی بعداز تصمیم نهایی ادامه خواهد یافت