لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

نامه نهایی پزشک قانونی رو گرفتم؛ با وجود این حکم دیه بهم میدهند؟

پرسیده شده
۱۵ پاسخ ۷۳۵ #52581439

باسلام و خسته نباشین
در محور اهواز به تهران تصادف کردم و راننده نقصر شناخته شدم رفتم دادگاه اهواز کارای مقدماتی دیه رو انحام دادم بعد نامه نیابت گرفتم برای تهران یک ماه بعد از اینکه به تهران اومدم این نامه برای من ابلاغ شد
ابلاغیه به شرخ زیر است درخصوص شکایت اقای فلان فرزند فلان دایر بر اعلام واژگونی اتومیبل به پلاک ... منتهی به ایراد صدمه بدنی غیرعمدی باتوجه به نظریه افسر کاردان تصادف،خوده شاکی مقصر حادثه بوده و چون شاکی از شخصی شاکی نمیباشد لذا به علت عدم کفایت ادله جهت توجه اتهام به شخصی و مستندا به ماده ۲۶۵ قانون ایین دادرسی کیفری مصوب ۹۲ قرار منع تعقیب متهم صادر میگردد .
سوال بنده از شما اینه که ایا دیه بمن تعلق میگیره؟؟؟؟
ممنونم بابت راهنمایی شما وکلای عزیز

این پرسش خاتمه داده شده و امکان ارسال پاسخ برای آن وجود ندارد.
مشاوره حقوقی دیه
۴,۸۳۵ مشاوره حقوقی دیه تا کنون در بنیاد وکلا پاسخ داده شده
وکیل دیه
۴,۲۱۱ وکیل دیه آماده ارائه خدمت در بنیاد وکلا
گفتگو با وکلای آنلاین ۱۱ وکیل آنلاین
شتاب‌دهی
شروع قیمت از ۲۹۹,۰۰۰ تومان
شتاب‌دهی
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
شتاب‌دهی
شروع قیمت از ۲۹۵,۰۰۰ تومان
شتاب‌دهی
آنلاین
شروع قیمت از ۲۸۹,۰۰۰ تومان
شتاب‌دهی
آنلاین
شروع قیمت از ۲۸۹,۰۰۰ تومان
شتاب‌دهی
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
شتاب‌دهی
شروع قیمت از ۲۸۹,۰۰۰ تومان
شتاب‌دهی
شروع قیمت از ۲۷۹,۰۰۰ تومان
شتاب‌دهی
شروع قیمت از ۲۸۹,۰۰۰ تومان
شتاب‌دهی
آنلاین
شروع قیمت از ۳۰۰,۰۰۰ تومان
شتاب‌دهی
شروع قیمت از ۱۸۹,۰۰۰ تومان
شتاب‌دهی
شروع قیمت از ۲۸۵,۰۰۰ تومان
شتاب‌دهی
شروع قیمت از ۲۸۶,۰۰۰ تومان
شتاب‌دهی
شروع قیمت از ۲۶۹,۰۰۰ تومان
شتاب‌دهی
شروع قیمت از ۲۵۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۱۸۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۱۹۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۱۸۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۱۹۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۱۸۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۵۰,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۱۸۵,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۱۹۹,۰۰۰ تومان
امکان ارسال پاسخ برای این پرسش وجود ندارد.
۱۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود مطابق رای منع تعقیب صادر شده خیر، اما مطابق قانون بیمه اجباری به راننده مقصر حادثه در صورت خسارات جانی دیه تعلق می‌گیرد، بهتر است وکیل دادگستری اختیار نمایید تا به رای معترض شود، لیکن عدم استفاده از وکیل منجر به چنین آرایی می‌گردد.

بله دیه تعلق میگیره فقط چون شاکی نداشته پرونده منع تعقیب خورده

با سلام
راننده در صورتی که مقصر باشد نیز در صورت مصدوم شدن میتواند از بیمه دیه معین شده را مطالبه کند.

مطابق قانون بیمه اجباری شخص ثالث ، به راننده مقصر حادثه در صورت خسارات جانی دیه تعلق می‌گیرد

با سلام طبق قانون بیمه اجباری به راننده مقصر حادثه دیه تعلق میگیرد با طرفیت بیمه و اراٸه سایر مدارک اقدام نماید

)در حکم صادره بنا به دلایل موجود اولا خواهان خوانده دعوا شما هستیت ،و از طرفی شمارو مقصر قرار داده است دیه تعلق نمی گیرد منع تعقیب صادر شده ،اما بنا به رای صادره دیوان عالی کشور راننده متخلف نیز دیه تعلق خواهد گرفت )
مراتب رای صادره دیوان عالی کشور در خصوص تعلق گرفتن راننده مقصر استفاده از دیه به شرح ذیل به سمع نظر شما می رسانم
هیات عمومی دیوان عالی کشور با صدور رای وحدت رویه خود اعلام کرد که رانندگان متخلف نیز در تصادفات دیه خواهند گرفت، زیرا شخص ثالث محسوب می‌شوند
پیش از صدور این رای دادگاه‌ها در مورد اعمال قانون مصوب سال ۱۳۹۰ قانون برنامه پنجم توسعه و قانون ۱۳۹۵ بیمه در مورد پرداخت دیه به راننده متخلف و شخص ثالث محسوب شدن آن اختلاف نظر داشتند.
در رای وحدت رویه صادر شده از سوی هیات عمومی دیوان عالی کشور آمده است: نظر به اینکه مقررات بند (ب) ماده ۱۱۵ قانون «برنامه پنج ساله توسعه جمهوری اسلامی ایران» مصوب سال ۱۳۸۹ وزارت امور اقتصادی و دارایی را مکلف کرده است در مورد راننده وسیله نقلیه همچون سرنشین، بیمه شخص ثالث را اعمال کند.
براین اساس با توجه اینکه طبق بند (الف) ماده یک «قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه» مصوب سال ۱۳۹۵ خسارت بدنی شامل هر نوع صدمه به بدن ولو منتهی به نقص عضو و فوت نشده می‌شود و با عنایت به اینکه به موجب حکم مقرر در ماده ۶۵ این قانون احکام موضوع مواد مصرح در آن ماده نسبت به بیمه‌نامه‌های صادره پیش از لازم‌الاجرا شدن قانون که خسارت تحت پوشش آنها پرداخت نشده نیز لازم‌الرعایه است؛ بنابراین حکم این ماده با توجه به اطلاق آن نسبت به بیمه‌نامه‌های موضوع بند (ب) ماده ۱۱۵ قانون مورد اشاره نیز که بعد از تصویب آن قانون تنظیم شده ولی خسارات بدنی راننده پرداخت نشده قابل تسری و تعمیم است.
در این حکم تصریح شده است: رای شعبه دهم دیوان عالی کشور در حدی که با این نظر انطباق دارد، صحیح و موافق قانون تشخیص داده می‌شود. این رای طبق ماده ۴۷۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ در موارد مشابه برای شعب دیوان عالی کشور و دادگاه‌ها و سایر مراجع اعم از قضایی و غیر آن لازم‌الاتباع است.
یدالله علیزاده رییس شعبه ۴۲ دیوان عالی کشور در این خصوص گفت: با تصمیم هیات عمومی دیوان عالی کشور، راننده متخلف در تصادفات هم به عنوان شخص ثالث محاسبه و به او دیه داده می‌شود و در صورت فوت به خانواده او دیه تعلق می‌گیرد.
وی با بیان این که دادگاه‌ها در مورد اعمال قانون مصوب سال ۱۳۹۰ قانون برنامه پنجم توسعه و قانون ۱۳۹۵ بیمه در مورد پرداخت دیه به راننده متخلف و شخص ثالث محسوب شدن آن اختلاف نظر داشتند، افزود: در هیات عمومی دیوان عالی کشور، استدلال بر آن شد که به دلیل حاکم بودن قانون برنامه پنجم توسعه بر همه قوانین کشور، قوانین مخالف با آن باید متوقف شود.
همه رانندگانی که از سال ۹۰ تا ۹۵ متحمل خسارت جانی یا مالی شدند، به عنوان شخص ثالث می‌توانند از شرکت بیمه خسارت و دیه دریافت کنند.
براین اساس این رای حتی چنانچه از سال ۹۰ به بعد رانندگانی که پرونده‌شان مختومه شده باشد و برای خود و نه راننده خسارت دریافت کرده‌اند ولو اینکه راننده خودش هم بیمه ثالث نشده باشد، قابل تسری است.

در رای برای شما توضیح داده شده که شاکی خودش مقصر بوده و از کسی شکایت نکرده بنابراین بهترین راهنمایی در قرار صادر برایتان انجام شده و چگونه می توانند خود شما را محکوم به پرداخت دیه در حق خودتان کنند .
شما باید بیمه را طرف دعوای خود قرار می دادید و دادخواست علیه بیمه می دادید تا امکان صدور حکم مبنی بر محکومیت شرکت بیمه به پرداخت دیه باشد .