آیا میتواند اجبار کن؛ در حالیکه اضافه کاری هم قرار نیست بده و اگر من قبول نکنم میتونه حقوق من رو کسر کنه؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱۸۵ #52052054

سلام وقتتون بخیر
من یک ساله توی یک شرکت مشغول به کارم و تازه بعد یک سال میخوان باهام قرارداد ببندند مشکل اینجاست که از همون اول ساعت کاری ما مشخص بود ولی الان که یک ماه مونده به عید و میخوان قرارداد ببندند میگن ساعت کاری دو ساعت اضافه میشه بدون هیچ اضافه کاری. میخواستم بدونم ایا رییس من میتونه به من اجبار کنه این دو ساعت در روز بیشتر کار کردن را در حالیکه اضافه کاری هم قرار نیست بده و اگر من قبول نکنم میتونه حقوق من رو کسر کنه؟ ایا این کار قانونیه؟ اگر حقوقمو و عیدیمو به خاطر قبول نکردن این ۶۰ ساعت اضافه کاری در ماه کامل نده میتونم شکایت کنم از رییسم؟ اصن اجازه داره ساعت کاری رو بکنه ۱۰ ساعت در روز؟

مشاوره حقوقی اداره کار
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام، بلی، حسب ماده ۵۹ قانون کار در صورت وجود دو شرط کارفرما می‌تواند اضافه کاری برای کارگر درنظر بگیرد: ۱- موافقت کارگر؛ ۲- پرداخت ۴۰% اضافه مزد ساعتی بر مبنای هر ساعت کار عادی.
البته اضافه کاری بیش از ۴ ساعت در روز ممکن نیست مگر به تراضی طرفین.
شما می‌توانید بخاط از دست ندادن شغلتان مبادرت به امضای قرارداد نمایید و پس از اتمام قرارداد و قطع رابطه کاری، نسبت به طرح دعوی نزد اداره کار درخصوص مطالبه حق اصافه‌کاری اقدام نمایید چرا که قانون کار قانون امری و در جهت حمایت از کارگر بوده و حتی تنظیم قرارداد و امضاء آن مانع دریافت اضافه‌کاری نخواهد بود ...