در مرحله اجرایی احکام بعد از فروش من باید سهم خواهرمو که خریدم دوباره پس بدم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۹۷ #52044804

باسلام واحترام
اینجانب دادخواستی مبنی بر فروش ملک غیر قابل افراز ارائه کردم و برخلاف رویه قاضی پرونده بجایی دستور فروش حکم فروش صادر کرده و ۲۰ روز تجدید نظر سوال اول اینکه ایا دادن حکم در مورده فروش اشتباه نیست و اگر هست برای پیگیری چیکار کنم و سوال دومم اینکه من با یکی از طرفهام بعد از صدور حکم توافق کردم و سهمشو بصورت وکالت بلاعزل و مبایعه نامه خریدم رفتم دادگاه گفتم گفتن حکم صادر شده و مراحل خودش را میرود حالا خواستم بدونم در مرحله اجرایی احکام بعد از فروش من باید سهم خواهرمو که خریدم دوباره بدم و یا اونجا باید مدارکمو بدم رویه چگونه است .
با سپاس

مشاوره حقوقی فروش ملک مشاعی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

نکته ۱ - دستور فروش ملک غیر قابل افراز ، با عنایت به ماده ۴ قانون افراز و ماده ۹ آیین نامه اجرایی قانون مذکور نیازمند تقدیم دادخواست و پرداخت هزینه دادرسی و تعیین وقت رسیدگی و النهایه صدور حکم ، نمی باشد ولی در رویه قضایی تقاضای صدور دستور فروش ، از طریق تقدیم دادخواست به عمل می آید .
نکته ۲ - تصمیمی که دادگاه در برابر اینگونه درخواستها اتخاذ می نماید در قالب حکم یا قرار نیست ،بلکه دستور است و نظر به اینکه تابع تشریفات رسیدگی آیین دادرسی مدنی نیست ، قابل تجدید نظر خواهی و فرجامخواهی نمی باشد .
نکته ۳ - دستور فروش نظر به اینکه حکم نیست ، مستلزم تقاضای صدور اجرائیه نمی باشد و صرف تقاضای اجرای حکم از ناحیه احدی از شرکا کافی به نظر می رسد . ماده ۴ قانون افراز و فروش املاک مشاع مقرر میدارد: «ملکی که به موجب تصمیم قطعی غیر قابل افراز تشخیص شود ، با تقاضای هر یک از شرکاء و به دستور دادگاه شهرستان فروخته می شود »

سلام
۱- کسی تجدیدنظر خواهی نکنه تا قطعی بشود ولی اگر هم به دادگاه تجدیدنظر برود از آنجایی که دستور فروش دستور است نه حکم لذا تجدیدنظر رد میشود
۲-در وکالت بلاعزل از خواهرتون حق برداشت وجه از صندوق دادگستری بابت وجوه حاصل از فروش ملک(موضوع پرونده...) را اخذ نمایید