پزشکی قانونی آن را نپذیرفته است و بازپرس نیز بعد از ۵ سال دوندگی با این عنوان که موضوع فاقد وصف کیفری ست قرار منع تعقیب صادر کرده, چه باید کرد؟

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۲۸۱ #51897485

سلام فامیل ما سال ۷۹ در محل کار واقع در دکل شرکت حفاری در نتیجه استنشاق گاز های شیمیایی مجروح و مصدوم شدند و ۸ ماه بعد فوت کردند سال ۹۴ شکایتی با عنوان ایراد صدمه بدنی غیرعمدی ناشی از کار و قتل غیر عمدی ناشی از کار به علیه شرکت مطرح نمودیم به رغم اینکه کارشناس اولیه و هیات سه نفره کارشناسی هر دو شرکت را صد درصد مقصر حادثه معرفی کردند پزشکی قانونی ادعای قتل غیر عمد را نپذیرفت و اعلام کرد رابطه ای بین مصدومیت و مرگ نیست در خصوص صدمات هم اعلام کرد به جهت نبود مدرک پزشکی که اولین صدمه ناشی از حادثه را مشخص کند قادر به اظهار نظر نیست این در حالی ست که در گزارش حادثه میزان جراحت مشخص و به تایید پزشک رسیده است ولی پزشکی قانونی آن را نپذیرفته است و بازپرس نیز بعد از ۵ سال دوندگی با این عنوان که موضوع فاقد وصف کیفری ست قرار منع تعقیب صادر کرده است تقاضای راهنمایی دارم.

مشاوره حقوقی پزشکی قانونی
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام شما مدارک پزشکی متخصص قبل از حادثه دلیل بر سلامت یا بیماری فرد اگر دارید به علاوه گزارش حادثه و نظریه کارشناس اولیه و هیات سه نفره پیوست یه شکایتی از پزشکی قانونی تنظیم نمایید، میشه نتیجه‌ای گرفت ، در ضمن احتمال اینکه در برگه گزارش حادثه دلیلی بر بی تقصیری شرکت عنوان نموده باشند

باسلام

بله موضوع جنبه کیفری ندارد به نظر بازپرس قرار صحیح صادر کرده
موفق باشید

سلام سیر مراحل قانونی ونظر قاضی پرونده صحیح میباشد موفق باشید

موضوع مورد سوال فاقد جنبه کیفری است و قابل شکایت نمی باشد

قتل عمد در قانون تعریف ویژه ای دارد و برای احراز آن باید سوءنیت (قصد کشتن شخص مشخص) و عمل نوعا کشنده منجر به مرگ ثابت شود، تقصیر کارفرما دلیلی بر قتل عمد نیست و از آنجا که معاینات اولیه توسط پزشکی قانونی انجام نشده و هم اکنون نیز با گذشت مدت زیادی از مرگ متوفی حتی کالبدشکافی هم مقدور نیست پس نمیتوان رابطه بین حادثه و مرگ را اثبات نمود(هرچند واقعیت متفاوت باشد)؛ بنابراین کارفرما تنها مسئولیت حقوقی و مدنی داشته و نظر بازپرس مبنی بر نداشتن وصف کیفری صحیح است.

اگر ارتباط میان فوت متوفی با حادثه مورد ادعا اثبات نشده باشد موضوع فاقد وصف کیفری بوده و قابل پیگرد نمی باشد .

با سلام
نظر به توضیحات جنابعالی ،موضوع مزبور فاقد وصف کیفری است .