آیا میشود در خصوص ابطال معامله و به تبع آن ابطال سند اقدام نمود؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۴۵۵ #51890446

با تقدیم سلام ، ضمن ابراز تعذر از تصدیع اوقات شریف شما داعیه داران عزیز عدالت

بزرگواران ، مادر بنده در سال ۹۹ ملک خود را طی تنظیم مبایعنامه ، علیرغم اقرار به دریافت ثمن معامله در مبایعنامه ، بدون دریافت هیچگونه وجهی بابت ثمن معامله ، بنام دو خواهرم منتقل نمودند ، هر یک به میزان سه دانگ و اینکه مراحل انتقال سند نیز انجام شده است

این واگذاری شفاها با این شرط و شروط انجام پذیرفت ، که سه ماه بعد از انتقال سند هر دو خواهر با هماهنگی یکدیگر کل ششدانگ ملک را بفروش رسانده و با کل ثمن حاصل از فروش ملک ، هر یک به میزان سهم خود یک واحد آپارتمان بنام خودشان ، اما برای مادرم خریداری کنند که مادرم تا زمان حیات در آن سکونت داشته باشد ، کما اینکه پشت مبایعنامه تصریح و هر دو متعهد شدند ، بدون اجازه ی مادرم حق فروش و واگذاری ملک را ندارند.

اما متاسفانه تاکنون چهارده ماه از تاریخ آن تعهدات میگذرد ، علیرغم اینکه یکی از خواهران هیچ مشکلی با فروش ملک و خرید آپارتمان برای سکونت مادرم ندارد و حتی حاضر است سه دانگ خود را به مادرم بازگرداند ، اما خواهر دیگر با وجود اینکه ملک در تصرف ایشان است از انجام تعهدات خود خودداری مینماید و شرایط مستاجری مادرم را فرآهم آورده ، سوال این است

۲- اگر جواب سوال اول منفی است ، آیا در صورت اقدام بابت مطالبه ثمن معامله ، به نرخ روز محاسبه خواهد شد

ممنون از پاسخگویی شما عزیزان

مشاوره حقوقی ابطال سند رسمی
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و درود . معامله قابل ابطال نمیباشد و تعهد ذکر شده باطل و بلااثر میباشد .

بادرودوسلام شریط ابطال معامله موجوداست.

سلام شرایط ابطال معامله است

باسلام
ملاک در معاملات قصد واقعی طرفین است و از توضیحات چنین بر می آید که قصد طرفبن حقیقت بیع نبوده و با اثبات صوری بودن معامله باطل می شود.
بله به نرخ روز پرداخت می شود .

در صورتیکه بتوانید صوری بودن معامله را اثبات کنید امکان ابطال آن وجود دارد.

در صورت اثبات صوری بودن، معامله باطل خواهد بود

اولا معامله قابل ابطال نیست.
ثانیا تعهد مذکور باطل و بلااثر است.
ثالثا تنها ثمن قراردادی قابل مطالبه خواهد بود.