طلاق زوجه در دوران عقد با حق حبس و دریافت نفقه معوقه

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۱۴۹ #51373594

سلام، خانم بنده از حق حبس استفاده می‌کنه و تمایلی به زندگی مشترک نداره. نفقه و مهریه رو به اجرا گذاشتن و نفقه گذشته رو کامل دریافت کردن و طبق نظر کارشناس ماهی ۱۸۰۰ براشون نفقه تعیین کردند و چون من از نظر مالی ضعیف هستم و توان پرداخت کامل مبلغ ماهیانه را ندارم نتونستم هرماه نفقه‌شون رو کامل پرداخت کنم ولی هر ماه ۹۰۰ تا یک میلیون براشون واریز کردم. الان ایشون تقاضای طلاق به دلیل عسروحرج و ترک انفاق کردن. می‌خواستم بدونم دادگاه با طلاقشون موافقت می‌کنه؟

مشاوره حقوقی خانواده
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود ، اولا باتوجه باینکه ماهیانه مبلغی بابت نفقه واریز میکنید، پس شکایت ترک انفاق زوجه بلحاظ عدم سوء نیت رد میشود، ولی اگر عدم پرداخت کامل نفقه زوجه استمرار پیدا کند و عدم توانایی شما در پرداخت نفقه زوجه برای قاضی ثابت شود ، و حداقل ۶ماه نفقه را پرداخت ننمایید ، از موارد عسر و حرج زوجه تلقی میشود

سلام در حبس معمولا طلاق خانم به دلیل عسروحرج قبول نمیشود ولی اگر برای دادگاه احراز شود که شما توان پرداخت اقساط نفقه را ندارید و به اصطلاح ناتوان در پرداخت کامل نفقه هستید ممکن است عسر وحرج زن ثابت شود

با سلام عسر و حرج باید ثابت شود و دادگاهها سخت قبول می کنند. در خصوص ترک انفاق هم با توجه پرداخت قسمتی از آن و عدم توانایی مالی، بنابراین عدم وجود سونیت ، جرم ترک انفاق محقق نیست.

سلام و عرض ادب
با توجه به استفاده زوجه از حق حبس که گرچه حقی قانونی است لکن متقابلا فی نفسه میتواند زوج را دچار عسر و حرج جنسی نماید و نیز با توجه به تمکین زوج از حکم دادگاه و پرداخت کامل نفقه معوقه و پرداخت ماهانه و متوالی جزیی از نفقه جاریه که در حدود توان زوج بوده؛ بنظر موضوع از موارد صدور جواز طلاق مستند به عسر و حرج زوجه خارج است لکن بهتر است زوج درصورت صدور اجراییه برای مهریه، دادخواست اعسار داده و برای نفقه جاریه نیز تقاضای تعدیل نفقه ثبت کند تا هم برای توجیه کسری پرداخت نفقه استفاده شده و هم این امر به پای عدم تسلیم زوج به رای دادگاه یا عدم شناسایی حق زوجه بر مهریه و نفقه از طرف زوج گذاشته نشود.

سلام احتمالا از موارد عسر وحرج نیست ولی ممکن است از ندارد تحقق شروط ضمن عقد باشد بنظر میرسد اقدام شما جهت تقدیم دادخواست تعدیل اقساط مهریه ضروری است .

با سلام خیر جزو موارد عسر و حرج نمی باشد.

با سلام
با توجه به اینکه نفقه ایشان هرچند به طور ناقص پرداخت شده است امکان استناد به عسر و حرج از این جهت وجود نخواهد داشت.