چه مدت بعد از نداشتن رابطه زناشویی زوج،زوجه حق شکایت دارد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۵۶ #51319464

باید چند مدت از رابطه زناشویی بگذرد که زن بتواند برای برآورده نشدن نیازش از او شکایت کند، در حالیکه در منزل هستن و کاملا سالم؟
من شنیدم که ۴ماه باید بگذرد آیا درسته؟
آیا در پزشکی قانونی نیز زن معاینه میشود برای اثبات ادعایش؟

مشاوره حقوقی خانواده
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام . اثبات عدم رابطه تقریبا محال است مگر این که در دادگاه توسل به سوگند بجویید . به نظر می رسد اگر تا یک سال رابطه ای برقرار نشود بتوان عسر و حرج را احراز نمود . معمولا هم در این موارد معرفی به پزشکی قانونی انجام نمی شود .

مدت ۴ماه درفقه است

باید چند مدت از رابطه زناشویی بگذرد که زن بتواند برای برآورده نشدن نیازش از او شکایت کند، در حالیکه در منزل هستن و کاملا سالم؟

من شنیدم که ۴ماه باید بگذرد آیا درسته؟
این در فقه است تنها و در قانون ماده ای در این خصوص نداریم
در واقع در فقه و شرع مرد مکلف است حداقل هر چهار ماه یک بار با همسرش نزدیکی داشته باشد اما در قانون چنین اجباری پیش بینی نشده متاسفانه و تنها د رنهایت می توانید به استناد این مطلب ازدادگاه تقاضای عسر و حرج و طلاق کنید
منتهای مراتب می توانید در صورتی که قصد طلاق نداشته باشید به استناد این قاعده فقهی و به استناد رجوع قانون به فقه در مواردی که قانون ساکت است زوج را ملزم به تمکین نمایید هرچندمشکل است اما امکان درخواستش وجود دارد
آیا در پزشکی قانونی نیز زن معاینه میشود برای اثبات ادعایش؟
خیر مگر آنکه قاضی دستور دهد

مفید بود؟
موفق باشید

با سلام هرچند عدم ارتباط زناشویی از شرایط دوازده گانه ضمن عقد موجد عسر و حرج مندرج در عقدنامه نیست. ولی میتواند از مصادیق سوء رفتار و عسر و حرج زوجه تلقی گردد. مهلت خاصی برای طول این موضوع در قانون نیست. ارجاع به پزشکی قانونی نیز در این موارد معمول نیست .