درباره درستی این بند ها توضیح دهید لطفا؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۰۱ #51110787

سلام وقت بخیر
ما یک واحد آپارتمان را بصورت قولنامه ای خرید کرده ایم. صاحب مجتمع پس از گرفتن تمامی مبلغ، به قسمت توضیحات قولنامه دو بند را بصورت دستی وارد کرده است:
۱- در صورت فروش این واحد، باید با صاحب مجتمع هماهنگ شویم.
۲- در صورت سند دار شدن ملک، به هنگام فروش ملک، مابه التفاوت قولنامه ای و سند دار شدن ملک باید پرداخت شود.
و ما بعد از امضای این شروط، به این نتیجه رسیدیم که این بند ها درست نیستند و میخواستیم درباره درستی این بند ها مطلع شویم.
ممنون

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
منظور از شرط اول این است که چنانچه شما خواستید در مجموعه آپارتمانی واحد خود را بفروشید با صاحب مجتمع هماهنگ شوید و منظور از این شرط این است که هر کسی که خواست نتواند داخل مجتمع بیاید و در واقع مالکین واحدها هر کسی نباشد البته در مورد این شرط ابهامات زیادی وجود دارد و مثلا مالک مجتمع یک نفر نیست که بخواهید با ایشان هماهنگی کنید البته این شرط ها در مجتمع های مسکونی شرط خوبی است که از نظر فرهنگی و اجتماعی تا حد امکان مالکین، هم شان و منزلت باشند و آدم ناجوری میان آنها نیاید

و شرط دوم نیز امری متعارف است و منظور این است که اگر در قرارداد مساحت ۱۰۰ متر نوشته شده و سند شما ۱۰۲ متر یا ۹۸ متر شد دو متر تفاوت متراژ قیمت آن محاسبه و پرداخت شود

"با سلام"
این بند ها به ضرر شما میباشد و میتوانید فسخ نمایید

شرط اول به دلیل تعارض با حقوق مالکانه معتبر نبوده و شرط باطل است ولی به شرط دوم در صورت توافق باید عمل نمایید هرچند که بسیار عجیب بوده و در ظاهر به ضرر شماست .

با سلام
هر قراردادی یا هر بندی میتواند توسط طرفین اقاله یا فسخ گردد