یک فقره چک بدون تاریخ در وجه شخصی صادر کرده ام که روی چک ننوشتم از بابت چه، برگشت زده چه کنم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۴۴ #50735788

سلام.
گیرنده با وجود خط خوردن به حواله کرد، به چک تاریخ گذاشته و خودش آنرا برگشت زده سپس با وکالتنامه اداری آنرا برای انجام ادامه کار به شخص دیگری انتقال داده و آن شخص اجراییه گرفته ولی دادگاه با توجه به ماده ۲۳ قانون چک، قرار به توقیف عملیات دادرسی نموده. بنده به دادسرا شکایت کردم البته زمانی که چک مرا به اجرا گذاشت. حالا میتوانم با اشاره به قرار توقیف و شهادت و سوگند جرم خیانت در امانت را ثابت کنم؟ با توجه به اینکه ما دوست صمیمی بودیم که با نیت درونی مبادرت به انجام معامله کردیم که چک موصوف از بابت تضمین صادر شده ولی روی چک نوشته نشده.
با سپاس

مشاوره حقوقی چک
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

صدور قرار منع تعقیب به این جهت بوده که طبق قانون وقتی چک از شخصی به شخص دیگری منتقل می گردد دیگر جنبه کیفری ندارد و علت صدور قرار منع تعقیب دادسرا هم همین موضوع بوده است اما چک بلحاظ حقوقی قابل پیگیری است مگر اینکه امانی بودن چک ثابت گردد

ضمن اهدای سلام و احترام
صدور قرار منع تعقیب کیفری بلحاظ فقدان وصف کیفری صدور چک وفق بندهای ماده ۱۳ قانون صدور چک بوده است و صدور قرار مذکور مانع مطالبه حقوقی وجه چک نیست اقدام ایشان در انتقال چک صرفنظر از صحت و سقم ادعای ید امانی صحیح است

خیانت در امانت با دو شاهد قابل اثبات است