میتونه همسرم هم مهریه بگیره و هم طلاق بگیره؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۳۴۸ #50466455

با سلام.
همسر بنده یکسال هست که ترک منزل کرده و دادخواست مهریه داده و بخشی از مهریه رو دادگاه به او تخصیص داده و پرداخت شده و طی صحبت های خود قصد دارد مهریه رو بگیرد و بعد دادخواست طلاق بدهد البته من همسرم رو دوست دارم و قصد زندگی دارم ما ۷ سال ازدواج کردیم و بچه نداریم میخواستم بپرسم همسرم میتونه طی بند ۱۰ عقد نامه طلاق بگیره البته همسرم مشکل ناباروی داشته که پروندهاش تو موسسه رویان هست و یک بار هم بچه ۳ ماهه سقط کرده . میخواستم بپرسم میتونه همسرم هم مهریه بگیره و هم طلاق بگیره باتوجه به اینکه من اونو دوست دارم و راضی به طلاق نیستم. با تشکر

مشاوره حقوقی طلاق از طرف زن
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

می‌توانند کلیه مهریه خود را مطالبه کنند و سابقه ناباروری تاثیری در این موضوع نداردبا اثبات عسر و حرج میتواند طلاق بگیرد

سلام . همسر شما میتواند تمام مهریه را مطالبه کند . اما در مورد طلاق از طرف زوجه باید بتواند عسر و حرج یا تخلف از شروط دوازده گانه را ثابت کند که اثبات این امر نیز سخت است . اظهارنامه تمکین و سپس دادخواست الزام به تمکین بدهید .

مطابق بند ۱۰ سند ازدواج ، در صورتی که پس از گذشت ۵ سال زوجه از شوهر خود به جهت عقیم بودن یا عوارض جسمی دیگر ، صاحب فرزند نشود می تواند تقاضای طلاق کند .‌درصورتیکه درفرض سوال شما ( زوج ) مشکلی ازجهت فرزند دارشدن ندارید لذا استناد به بند ۱۰ منتفی است .

با سلام
مهریه که طبیعتا حق زوجه میباشد
در صورت عدم تمکن مالی برای پرداخت مهریه اعسار دهید
حق طلاق با شماست و زوجه صرفا در صورت اثبات عسر و حرج میتواند تقاضای طلاق نماید
برای ترک منزل نیز میتوانید دادخواست عدم تمکین ارسال نمایید

سلام
مهریه حق مسلم زوجه است و ارتباطی به موضوع طلاق ندارد ولی شما میتوانید دادخواست الزام به تمکین نمایید که اثر آن بعد از اثبات ۱- باعث اسقاط نفقه و ۲- امکان درخواست ازدواج مجدد را از طرف دادگاه به شما خواهد داد !

بدون دلیل قانونی حکم طلاق صادر نمی شود
بابت مهریه دادخواست اعسار تقدیم کنید
بابت ترک منزل به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و اظهارنامه ای مبنی بر دعوت زوجه به تمکین ارسال و مهلت ۴۸ ساعت برای بازگشت تعیین کنید سپس در صورت عدم بازگشت دادخواست الزام به تمکین تقدیم کنید.
در صورت صدور حکم عدم تمکین می توانید طبق ماده ۱۶ قانون حمایت خانواده مصوب ۵۳ دادخواست تجویز ازدواج مجدد تقدیم کنید

مهریه حق زن است و با اثبات عسر و حرج میتواند طلاق بگیرد