اگر بخواهم نام خانوادگی خود را تغییر بدهم، باید از تمامی کسانی که نام خانوادگی آنان است اجازه بگیرم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۸۳ #50447731

سلام وقت به خیر ببخشید من میخواستم نام خانوادگی ام را تغییر و دارای سن قانونی نیستم و حضانت اینجانب بر عهده مادرم است میخواستم بدانم اگر بخواهم نام خانوادگی خود را تغییر بدهم به عنوان مثال پارسا باید از تمامی کسانی که نام خانوادگی آنان پارسا است اجازه بگیرم و اینکه حتما باید پسوند داشته باشد با تشکر

مشاوره حقوقی تغییر نام و نام خانوادگی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام نه صرفا از همه از چند نفر که حق اولویت دارند

فقط از صاحب آن فامیل یعنی از شخصی که در شهر شما برای اولین بار این فامیل را انتخاب کرده باید اجازه بگیرید و اگر به علت کثرت این فامیل تشخیص صاحب فامیل مشخص نباشد انتخاب فامیل مورد نظر بلامانع است.

خیر کسب رضایت ندارد. اشخاص می توانند در موارد ذیل تغییر نام خانوادگی خود را در خواست نمایند :
۱- نام خانوادگی از واژه های نا مناسب باشد مانند : بیچاره ، گدا ، آشوغ ، درویزه .
۲- نام خانوادگی بیش از دو کلمه باشد مانند : فلاح ناگزیر لنگرودی ، قره خانی علی آباد ، امیری پور مقدم .
۳- نام خانوادگی از واژه های خارجی بوده یا با آن ترکیب شده باشد مانند : علی اف ، جانسون .
۴- نام خانوادگی از کلمات مذموم یا مغایر با ارزشهای فرهنگ اسلامی باشد.
۵- نام خانوادگی از واژه های منسوب به مناصب یا القاب و عناوین باشد مانند : سرهنگ ، خان ، مهندس.
۶- نام خانوادگی از اسامی محل یا منسوب به محل و نا مناسب باشد .
۷- تغییر نام خانوادگی به منظور وحدت با نام خانوادگی پدر ، جد پدری ، فرزند ، برادر ، خواهر و عمو باشد.
۸- تغییر نام خانوادگی به منظور استفاده از نام خانوادگی شوهر
اشخاص میتوانند در موارد ذیل حذف پیشوند یا پسوند نام خانوادگی خود را درخواست نمایند.
۱- نام خانوادگی ترکیبی از یک واژه و نام محل یا منسوب به محل باشد. مانند : افتخاری علی آبادی ، تبریزی راد منش.
۲- نام خانوادگی ترکیبی از یک واژه و نام یک ایل یا طایفه باشد. مانند : زراسوند احمدی ، محسنی قشقائی.
۳- نام خانوادگی ترکیبی از یک واژه و نام یکی از حرف و مشاغل باشد. مانند : بنکدار قاسمی ، مجیدی آهنگر .
۴- هر گاه پیشوند یا پسوند نام خانوادگی ، حرف،عدد یا کلمه زائد باشد. مانند : م قاسمی ، شکوهی هفت ، بار حس

نیاز به کسب اجازه نیست لکن ضوابط و مقررات تغییر نام خانوادگی میبایست رعایت گردد....