آیا ثلث وصیت شده به ایشان میرسد یا نه؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۳۷ #50409447

با سلام
مادر اینجانب که تمام اموال به اسم او بوده، یک سال پیش فوت نموده. چند سال پیش وصیت محضری نموده که در شرح وصیت که عین جملات قید شده در وصیت در پایین خواهد امد.
اختلاف برداشت و نظر در مورد جملات استفاده شده در وصیت بین وراث هستش.
خواهشمند است نظر بدهید :
حال عین وصیت محضری :
........ خانم ..... آقای ..... پسرش را وصی شرعی و قانونی خویش قزار داد تا پس از ارتحال، موصی تمام اموال و دارائی ایشان را اعم از منقول و غیر منقول جمع آوری و پس از تادیه بدهی و واجبات مالی و پس از پرداخت هزینه های تکفین و تدفین از اصل ترکه تمامی ثلث اموال و دارائی ایشان را تصرف و به شرح زیر صرف و خرج نماید:
۱ - نسبت به تشکیل مجالس شام غریبان و و مراسم شبهای جمعه و احسان فراخور اعتبار خانوادگی موصی صرف و خرج نماید.
۲ -وصیت نمود دخترش برابر سهم پسران ارث ببرد.
بقیه ماترک کما فرض اله بین وراث تقسیم خواهد شد.
حال برادر اینجانب که طی وصیت فوق، وصی شده ادعای این را دارد که مالک ثلث وصیت شده میباشد و ضمن ارث خودش باید ثلث نیز به او برسد .
توضیح اینکه یکسال از فوت مادرم گذشته و برادرم یک ریال هم هزینه از بابت هزینه ها نکرده.
سوال :
۱ - آیا ثلث وصیت شده به ایشان میرسد یا نه؟
۲ - در جمله آخری وصیت که شماره بند هم در محضر نخورده ( بقیه ماترک کما فرض اله بین وراث تقسیم خواهد شد ) مربوط به ثلث وصیت شده میباشد یا مربوط به دو ثلث مانده ؟
ممنون.

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام . مادر فقط تا ۱/۳ اموال خود را وصیت کرده است که پسر به مواردی که مد نظر متوفی بوده است صرف کند و ذکری از مالکیت پسر به مقدار ۱/۳ یا ثلث اموال نشده است به عباری فقط وصی بر اداره اموال است نه مالک