وجه التزام برای بدهی تا چه مبلغ قابل قبول است؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۵۴۶ #49621704

باسلام
اینجانب مبلغ ۵میلیون تومان بابت تعمیر ماشین بدهکار به استاد کار بودم که برای تضمین پرداخت یک صورتجلسه تنظیم نمود که در صورتی که در مهلت مقرر بدهی پرداخت نکنم برای هر روز مبلغ یکصد هزار تومان بابت وجه التزام در حق ایشان پرداخت کنم بعد از چند روز یک فقره چک پنج میلیونی به تاریخ سر رسید بدهی به ایشان دادم در تاریخ سررسید بدلیل ضمانت شخصی دیگر حسابم مسدود شده بود تماس باهاش گرفتم چک را بیاورد تا بدهیش را پرداخت نمایم،گفتن چک پیش خودم نیست برایت می‌آورم غافل از اینکه چک دست خودش بوده،چک را برگشت زده و بعد از دو ماه شکایت وجه التزام را نموده دادگاه رای به پرداخت وجه التزام برای هر روز یکصد هزار تومان برای هر روز را صادر نموده که بصورت غیابی صادر شده.
اینجانب واخواهی کردم که فقط چک را به انضمام خسارت تاخیر تادیه میتواند وصول نماید نه صورتجلسه فی مابین که قاضی به این موضوع موافق نیست چکار میتوانم انجام دهم؟

مشاوره حقوقی وصول مطالبات
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود وجه التزام قراردادی قابل مطالبه است

باسلام محضر شما بزرگوار
عنایت داشته باشیدتنها ماده ای از قانون مدنی که مستقیما قاضی را مورد خطاب قرارداده است ماده ۲۳۰ است و در این ماده صریحآ قاضی از تعدیل وجه التزام منع شده است و قانون وصف امری خود را با روشن ترین عبارت بیان نموده است .

وجه التزام تاسقف مبلغ قرارداد ، قابل احتساب هست

با سلام
قاضی مطابق صورتجلسه فیمابین و گواهی عدم پرداخت از بانک حکم صادر میکند وباتوضیحات شما احتمال زیاد شما به پرداخت خسارت طبق صورتجلسه محکوم شوید
شما باید باتوجه به مسدودی حساب سریعا برای وی اظهارنامه ارسال میکردید و عنوان میکردید که پول آماده است چک را بیاورد و پول را بگیرد چون بخاطرمسدودی حساب نمیشودچک را پاس کرد

سقف خاصی وجود ندارد. تابع قصد طرفین است
تنها ماده ای از قانون مدنی که مستقیما قاضی را مورد خطاب قرارداده است ماده ۲۳۰ است و در این ماده صریحآ قاضی از تعدیل وجه التزام منع شده است و قانون وصف امری خود را با روشن ترین عبارت بیان نموده است .

ماده ۲۳۰ قانون مدنی : اگر در ضمن معامله شرط شده باشد که در صورت تخلف ، متخلف مبلغی به عنوان خسارت تادیه نماید ، حاکم نمی تواند او را به بیشتر یا کمتر از آنچه ملتزم شده است محکوم کند .

باسلام
دادگاه بر اساس گواهی عدم پرداخت صادره از بانک مربوطه اصل مبلغ را به انضمام تاخیر تادیه را محاسبه وشمارا به پرداخت ان محکوم خواهد کرد . و اگر سایر خسارت ها ی قانونی را مطالبه کرده باشد ازجمله هزینه دادرسی و اگر وکیل داشته باشد .حق الوکاله وکیل نیز محاسبه و به پرداخت ان محکوم خواهید شد.