آیا دادگاه صرف چک پرداختی؛ وی را شریک و یا مالک میتواند محسوب کند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴۵۰ #49363891

سلام
بنده در سال ۹۵ اسفند ماه کامیون کشنده ای را از سایپا دیزل بطور نقد و اقساط برداشتم که از درخواست تا تنظیم سند در رهن در دفترخانه تمامی ۶ دانگ بنام خودم ثبت شده و همچنین وجوه پرداختی شامل ۶۰ میلیون تومان کارت کشیدم در شرکت سایپا و نیز مبلغ ۴۰ میلیون تومان بصورت چک چند روز بعد دادم و تمامی رسید پرداخت ها بنام خودم هستند اما در آن زمان بنده بعلت نداشتن دسته چک و رفع اثر چکهای برگشتی مجبور به دریافت چک از فردی شدم که البته خودم حسابش را پر کردم حال ایشان اقدام به سوء استفاده کرده و اقدام به شکایت نموده و دادگاه اکنون قصد استعلام از سایپا را دارد درحالی که تمامی اسناد و مدارک کامیون ونیز پرداخت اقساط (بصورت چک) در این ۲سال از حساب خودم و همسرم بوده ...حال سوال بنده این است آیا دادگاه صرف چک پرداختی وی را شریک و یا مالک میتواند محسوب کند؟ و دوم با توجه به رهن بودن سند چرا دادگاه حکم به رد التزام به تنظیم سند را طبق قانون نمیکند؟ و سوم چرا استماع شاهد مینماید؟

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
اگر شما دلایل و مدارکی داشته باشید که نشان دهد پول چک‌ها را شما به حساب ایشان ریخته اید علی الاصول دادگاه نباید ایشان را شریک شما محسوب نمایند
شما این مورد باید مراتب را کتبا به دادگاه بنویسید و صراحتا دلایل خود را اعلام کنید
و همچنین دادگاه می‌تواند برای احراز واقع از شهادت شهود را استماع نماید و ایرادی به اقدام به دادگاه نیست

در قرار داد طرف معامله شما هستیدومالک می باشید چگونگی پرداخت نفی کننده حق شما نمی شود جلسه رسیدگی تشکیل شدشما از لحاظ شکلی ایراد بگیر واعلام کن که سند در رهن شرت که دادگاه دعوی رد کند ماده ۸۴ قانون آیین دادرسی مدنی مطالعه کنید و ایرادات دردادگاه مطرح کنید

فیشهایی واریز وجه که برای پاس شدن چکهای موصوف بحساب طرف واریز کردید و ارائه کنید یا اگر ندارید تقاضا اخذ استعلام ارقام مزبور و یا تقاضای کارشناس‌ حسابداری و حسابرسی را از دادگاه بکنید.

در صورتی که شرایط پرداخت به گونه ای باشد که فرموده اید ، موضوع شراکت منتفی است . در خصوص استماع شهادت شهود نیز از آنجا که شهادت شهود به عنوان یکی از راههای اثبات دعاوی به رسمیت شناخته شده ، خواهان درخواست استماع شهادت را مطرح کرده و قاضی نیز برای اقناع وجدانی با آن موافقت نموده است . به هر حال اگر در دادخواست مطروحه تقاضای فک رهن نشده باشد امکان صدور رای بر الزام به تنظیم سند وجود ندارد .