آیا میتوانم از پدر و مادرم شکایت کنم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱,۰۳۳ #49283134

با سلام
دختری هستم ۱۸ ساله تابعیت افغان از ۱۳ سالگی در کارگاهای خیاطی مشغول به کار بودم و ترک تحصیل کردم به دلیل نداشتن کارت هویت تا کنون پدر و مادرم ۳ بار به سمت من چاقو کشیدند و تلفن همراه من گرفته اند بار ها مرا مرد ضرب و شطم قرار داده و بدن من را سیاه و کبود کردند در سن ۱۷ سالگی با یک مرد ایرانی عقد کردم به دلیل نداشتن کارت پایان خدمت عقدمان ثبت نشد و یک سال بعد جدا شدیم بعد از طلاقم شرایطم سخت شده ۲ بار به من گفتند از خونه برو پول و طلاهایی که در این سال ها خریدم رو هم ازم گرفتند و همچنان منو مورد تنبیه بدنی قرار میدهند و تهدید به مرگ میکنند ایا من میتوانم شکایت کنم؟ مشاوره هم زیاد رفتیم اما به حرف مشاور گوش نمیدهند

مشاوره حقوقی ضرب و جرح
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام، ضمن اعلام همدردی باید به عرض برسانم که شما به صورت کلی این حق را برای شکایت از آنها برای اخذ نفقه و خرجی و یا حسن معاشرت و سایر موارد را در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی خواهید داشت چراکه همانطور که فرزند در مقابل والدین وظایفی دارد، والدین نیز در مقابل فرزند وظایفی دارند که قانون از آنها حمایت می‌کند، منتها شما در ابتدا از این راه وارد نشوید چونکه در هر صورت پدر و مادر شما هستند و اگر امکان دارد با آنها صحبت کنید و یا به طرق دیگر از جمله پیدا کردن کار و یا ادامه تحصیل این فشار را کمتر کنید ولی اگر بعد از همه ی این موارد نتیجه نگرفتید ابتدا با اورژانس اجتماعی در میان بگذارید و اگر به نتیجه نرسیدید آخرین راه تان اقدام به شکایت از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی با عنوان اخذ نفقه و برای فحش و کتک کاری هم با عنوان کیفری و ضرب و شتم و عدم امنیت باشد، آرزوی استقامت سلامتی و موفقیت دارم براتون موفق باشید

درود
بله مستند به اصل ۲۲ قانون اساسی " جان و مال همه افراد کشور مصون از تعرض است و بیگانگان نیز در میان افراد کشور قرار دارند.
شما میتوانید از پدر و بعضا مادر خود به دلایل زیادی شکایت کیفری و حقوقی نمایید مانند ترک انفاق اعم از فعل اجبار به خروج و ترک فعل نپرداختن نفقه اقارب، الزام به استرداد طلاهاتون ، یراد ضرب و جرح ، تهدید
موفق باشید

با سلام
بله در صورتی که والدین شما ، شما را مورد ضرب و جرح و تهدید و فحاشی یا از منزل بیرون میکنند بهترین راه ممکن تماس با پلیس ۱۱۰ و صورتجلسه نمودن اوضاع و معرفی به پزشمی قانونی میباشد .

سلام
اگر مورد ضرب و جرح قرار گرفته اید می توانید با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی شکایت کنید.