آیا اصلا وصیت نامه دستی قابل قبول است؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۲۱۷ #48933132

سلام آیا وصیت نامه دستی که فقط متوفی امضا کرده و یکی از ذی نفعان در مورد اموال و ملک به جا مانده سندیت دارد یا خیر؟

مشاوره حقوقی ارث
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

می بایست تماما توسط ایشان نوشته شود و می توام تنفیذ آن را از طریق دادگاه خواستار شد

وصیت نامه دستی در صورت اعتراض ورثه یا هر ذینفعی باید در دادگاه تنفیذ شود .

بنام خدا
با سلام
همانطور که بحث وصیت در شرع هم آماده و قانون مدنی و قانون امور حسبی
به برخی از قوانینی که به سوال برمیگردد میپردازیم./

وصیت نامه دستی یا خود نوشت در قانون امور حسبی آماده و نافذ میباشد./
و چنانچه یکی یا همه وراث ./
نسبت به وصیت اعتراضی داشته باشند./
اعتراض آنها از هر لحاظ که باشد در محکمه به آن رسیدگی و اتخاذ تصمیم شایسته قضایی میگردد./
طبق ماده ۸۲۵ قانون مدنی،/
وصیت‌نامه به دو نوع تملیکی/ و عهدی تقسیم می‌شود.((برخلاف ق امور حسبی)) وصیت‌نامه تملیکی به این معنی است که وصیت‌کننده (موصی) عین یا منفعتی از مال خود را برای زمان پس از فوت خود به شخص یا اشخاص دیگری واگذار می‌کند به گونه‌ای که آن شخص یا اشخاص مالک آن مال یا منفعت آن می‌شوند./

وصیت عهدی به وصیتی اطلاق می‌شود که در آن شخص یا اشخاصی برای انجام امور یا تصرف مربوط به اموال متوفی (وصیت‌کننده)، متعهد می‌شوند. (ماده ۸۲۶ قانون مدنی).

یک وصیت‌نامه نیز می‌تواند هم تملیکی و هم عهدی باشد./

((منتها طبق قوانین امور حسبی، سه نوع وصیت‌نامه خودنوشت /یا عادی، رسمی/ و سری/ وجود دارد))

موصی تنها در خصوص یک سوم از اموال خود می‌تواند وصیت کند (ماده ۸۴۳ قانون مدنی). در صورتی وصیت نسبت به بیش از یک سوم اموال قابل اجرا است که وراث نسبت بدان رضایت داشته باشند.

نکته: طبق ماده ۸۴۵ قانون مدنی، منظور از ثلث اموال (یک سوم)، یک سوم اموال در زمان فوت موصی است و نه در زمان تنظیم وصیت‌نامه./

با شایسته ترین احترامات

با سلام
وصیت نامه دستی مشروط به تصدیق اشخاص ذی نفع در ترک است عدم تصدیق بعضی از وراث مانع نفوذ و اعمال وصیت در سهم وراثی که آن را قبول کرده اند نمی باشد.

مطابق قانون امور حسبی تنها وصیت عادی خودنوشت که به خط و امضاء مورث باشد معتبر است ، ولی وصیت عادی که به خط فردی دیگر تحریر یافته و فقط توسط مورث امضاء شده باشد ، اعتبارش منوط به تنفیذ تمام ورثه بوده و در صورت رد آن وصیت از سوی هریک از وراث اعتباری نخواهد داشت .

با توجه به اینکه وصیت نامه عادی است در صورتیکه احد از وراث منکر چنین وصیتی باشد لاجرم شخص ذینفع باید از طریق مراجع قضایی تایید وتنفیذ وصیت نامه را درخواست نمایید

بله این سند معتبر است.