انتصاب شهردار سابق با سابقه محکومیت به حبس به مدیرعاملی تخلف است؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۶۰ #48705766

سلام، اگر شخصی در گذشته در پست خود به عنوان شهردار محکومیت داشته در سال ۸۶ به دلیل تخلف و به زندان رفته، آیا می‌تواند به عنوان مدیرعامل در شرکت تعاونی چند منظوره با سرمایه بیش از ۲۰۰۰ میلیارد به عنوان مدیرعامل انتخاب شود؟ آیا انتخاب ایشان از طرف هیئت مدیره تخلف نیست؟ اگر تخلف است، هیئت مدیره مرتکب تخلف شده‌اند؟

مشاوره حقوقی شرکت ها
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بسته به جرم ارتکابی متفاوت است.

با سلام،با توجه به مرور زمان مشکلی ندارد

سلام با توجه به گذشت مرور زمان به احتمال قوی مشکلی نباشد

با سلام ، با توجه به گذشت مدت زمان طولانی منعی ندارد و تخلف نیست.

سلام با توجه به گذشت زمان طولانی
و اینکه محرومیت از حقوق اجتماعی هم دارای مدت زمان خاصی هست انتصاب ایشون قانونی بوده

با سلام
علی الظاهر و با عنایت به گذشت مدت زمان طولانی از محکومیت سابق و مواد ۱۱۱ و ۱۲۶ لایحه اصلاح قانون تجارت، به نظر انتخاب وی به عنوان مدیرعامل منعی نداشته باشد.

سلام و عرض ادب
وفق ماده ۱۱۱ و ۱۲۶ لایحه قانونی اصلاحی قانون تجارت؛ فقط کسانی که به علت ارتکاب یکی از جرائم زیر و به موجب حکم قطعی، از حقوق اجتماعی خود؛ کلا یا بعضا محروم شده باشند (در مدت محرومیت خود)، نمیتوانند در کسوت مدیر به عضویت هیات مدیره درآمده و یا به سمت مدیرعاملی انتخاب شوند:

ارتکاب سرقت، خیانت در امانت، کلاهبرداری، جرایم در حکم خیانت در امانت، جرایم در حکم کلاهبرداری، اختلاس، تدلیس، تصرف غیرقانونی در اموال عمومی و قاچاق کالا و ارز وفق شرایط مندرج در قانون خاص آن.

پس شروط آن اینست:
۱) محکومیت قطعی به یکی از جرائم مصرح فوق.

۲) علاوه بر محکومیت قطعی و تعیین مجازات اصلی، فرد بواسطه تعیین مجازات تکمیلی از جز یا کل حقوق اجتماعی خویش محروم شده باشد.

۳) تا پایان مجازات تکمیلی که از حقوق اجتماعی محروم است؛ انتخاب وی به سمت مدیر یا مدیرعامل، ممنوع است.