آیا میتوانم قرارداد فروش خودروی در رهن خود را فسخ کنم؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱۷۰ #48475204

با سلام خدمت وکلای عزیز
ماشین بنده دارای ۳ تا چک بود و با همین شرایط با خودروی ۲۰۶ به ارزش ۸۷ میلیون که ۱ چک داشت و سندش مثل ماشین من در رهن شرکت بود معاوضه کردم. چک خودروی ۲۰۶ به تاریخ ۲۳ آذر بود و پاس شد و خریدار نسبت به سند زدن خودرو به نام بنده کوتاهی کرد. در قراردادی که نوشتیم خودروی ۲۰۶ را پیش پرداخت معامله نوشتیم به ارزش ۸۷ میلیون و ۵۹ میلیون نقدی دادن و قرار شد ۳ تا چک ماشین من را هم پاس کنن. حدود دو هفته است که اقدام به فروش ۲۰۶ کردم و خریدار جواب نمیداد و مدام امروز و فردا میکرد. الان میخوام معامله را فسخ کنم و ماشین خودمو بگیرم. در قرارداد قید کردیم خریدار موظف است بد از پاس شدن چک به تاریخ ۲۳ آذر نسبت به تنظیم سند خودروی ۲۰۶ اقدام نماید و در صورت کوتاهی معامله فسخ و کلیه مبالغ مسترد میشود و مبلغ ۱۰ میلیون تومان نیز به عنوان ضرر و زیان باید بپردازد. از دیروز که گفتم میخوام فسخ بشه قرارداد، خریدار پیدا شده و میگه بیا سند بزنیم. اما الان خواهان فسخ قرارداد هستم و صلح نمیکنم. ممنون میشم راهنمایی کنید. ضمنا ایشان میدانست که بنده به دلیل بدهی ماشینمو با این شرایط بهشون فروختم و گفته بودم ۲۰۶ را هم میفروشم. اما به دلیل سهل انگاری ایشون موفق به پرداخت بدهی نشده ام و الان باید با مبلغ خیلی بیشتری طلبکار را راضی کنم. اما در قرارداد در این مورد چیزی ننوشتیم. اما در هر صورت الان فقط میخوام قرارداد فسخ بشه و ماشینمو پس بگیرم و ماشینشو بدم و مبالغی هم که داده برگردونم. ممنونم

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اصل بر صحت معاملات و عدم فسخ است(۲۱۹ق.م)
با توجه به شروط و تعهدات مقرر قراردادی ، اصلح الزام به انتقال یا اخذ وکالتنامه انتقال است در هر حال موارد عنوان شده نافی و سالب حق شما نخواهد بود.