مطالبه سفته ای که مبلغی روی نوشته نشده است و فقط چاپ شده است حداکثر دو میلیارد ریال، دقیقا همان مبلغ دو میلیارد ریال است؟

پرسیده شده
۱۴ پاسخ ۲۷۴ #48340857

سلام
وقت بخیر از فردی ۱۰ سفته و هر سفته به میزان ۲ میلیارد ریال بابت ضمانت انجام کاری گرفته ام اما سر رسید تعهد ایشان به پایان رسیده است و تعهد خویش را عملی نکرده است
بر روی هر سفته چاپ شده است حداکثر مبلغ دو میلیارد ریال ولی آن فرد عددی روی آن ننوشته است
میخواستم بدونم مطالبه من از آن فرد دقیقا همان مبلغ دو میلیارد ریال بابت هر سفته است یا ممکن است بخاطر اینکه آن فرد مبلغی جز آن چه بر روی سفته چاپ شده است ، مبلغی ننوشته است، کمتر از آن را دادگاه به من رای دهد؟
و مفهوم این که حداکثر دو میلیارد ریال روی سفته چاپ شده است خدای نکرده آن نیست که ممکن است کمتر از حقم دریافت نمایم؟

مشاوره حقوقی سفته
۱۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

شما با مندرجات چاپی سفته کاری نداشته باشین مبلغ مورد تعهد ملاک هستش ضمن اینکه شما باید الزام به ایفای تعهد تقاضا کنید

درود
شما می توانید به میزان طلبی که دارید در قسمت مبلغ درج کنید.

همان مبلغ بر روی سفته قابل مطالبه است

سلام.شما باید تا همان مبلغ درج شده را ذکر کنید وبیشتر از ان را شامل نمی شود.

سلام و عرض ادب
صرفا مبلغ ضمانت عدم انجام تعهد مطالبه شود هرچند شما با ارسال اظهارنامه برای مخاطب و الزام وی به انجام تعهد می‌توانند به جهت رفع مسئولیت کیفری از خود عنوان نمایید در صورت عدم انجام تعهد ظرف مدت مثلا یک هفته مبلغ دو میلیارد سفته که بابت سفته ضمانت داده شده است را اقدام قانونی خواهید کرد

در صورتیکه اثبات شود که سفته برای ضمانت اجرا یا بصورت امانت باشد باید عدم انجام تعهد طرف مقابل را ثابت نمایید در غیر اینصورت طرف مقابل میتواند از شما شکایت نماید مس بهتر تا میزان طلب مبلغ سفته را درج نمایید

بهتره به میزان طلب خود از نامبرده شکایت کنید
البته این به این معنا نیست که نتونی مطالبات بیشتری را نکنی یا نتونی بکنی