پدرمان به آن شخص مقروض نبوده است، آیا ما می توانیم بر اساس ۲۶۵ استرداد کنیم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۰۷ #48211123

پدرمان مالی به شخصی داده است چند سال است فوت شده است پدرمان به آن شخص مدیون و مقروض نبوده است آیا ما می توانیم بر اساس ۲۶۵ مدنی استرداد کنیم

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر مدرک داشته و ثابت شود بله میشود استرداد کرد اما مدرک نباشد کارشما سخت خواهد بود

نیاز به اثبات است در صورت انکار که به عهده شماست اثبات موضوع مطروحه

با سلام
اگر مدرکی دال بر مقروض نبودن و طلبکار بودن داشته باشید میتوانید استرداد نمایید

با سلام
استرداد بستگی دارد به اینکه مال در قالب چه عقدی به شخص داده شده است،به عنوان مثال اگر مال به امانت یا عاریه به کسی داده شده با اثبات ان میتوانید استردداد نمایید اما اگر طرف مقابل ادعای هبه یا صلح بلاعوض نماید با اثبات آن،دیگر محکوم به استرداد نمیشود

سلام" در فرض سؤال اگر مرحوم پدرتان در زمان حیات خود مالی را به عنوان قرض الحسنه به دیگری داده بدون اینکه مقروض آن مال باشد ، وراث وی با تقدیم دادخواست به ضمیمه ادله اثبات دعوی می توانند تقاضای استرداد مال مذکور را نمایند. مضافا اینکه این سؤال برای قاضی رسیدگی کننده به دعوی پیش می آید اگر مرحوم پدرتان در زمان حیات خود به آن شخص مقروض و بدهکار نبوده پس تحت چه عنوان حقوقی اعم از امانت یا هبه و ... به آن شخص مال مذکور را پرداخت نموده که اکنون وراث وی به فکر استرداد مال مزبور افتاده اند؟!!!