اگر کسی اموالش را قبل مرگ صلح عمری بکند بعد مرگ میتوان آن مال را از متصالح گرفت؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۵۲۵ #47835040

سلام
اگر کسی قبل فوتش اموالش رو صلح عمری کنه آیا بعد فوت ممکنه در صورت به وجود آمدن شکایت و مقصر شدن مهندس بتونن اون رو برگردونن و خسارت رو ازش بردارن یا اون هم مثل مبایعه نامه قبل فوت ارزش داره؟
از چند نفر پرسیدم جواب متفاوت دادن و اگر امکانش هست در چه شرایطی ممکنه؟
برخی گفتن عقد صحیحه و اون مال بعد فوت مال متصالحه و برخی گفتن اگه خسارت شدید باشه عقد صلح عمری باطل میشه

مشاوره حقوقی صلح
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

صلح در مقام معاملات نتیجه ی آن معامله را که به جای آن واقع شده در بر خواهد داشت اما از احکام آن معامله پیروی نمیکند لذا عقد صلح عقدی است لازم به این معنا که با فوت یا حجر یکی از طرفین منحل (منفسخ) نمیشود و قابل فسخ نیز نیست مگر با درج خیار شرط و یا اقاله بر اساس اراده طرفین.
به صلحی که عین مال منتقل میشود ولی مالک قبلی (مصالح) منافع آن مال را تا زمان حیات خویش برای خود میخواهد و به واسطه ی شرط حق انتفاع عمری از سوی مالک جدید (متصالح) به مالک قبلی تعلق می یابد در اصطلاح عامیانه صلح عمری گفته می شود.
در نتیجه چنین صلحی خارج از قواعد عقد صلح نیست و تنها به واسطه ی یکی از موارد انحلال که در پاراگراف اول ذکر شد، منحل خواهد شد و با فوت عین آن مال باز نخواهد گشت.

با سلام
۱.در این خصوص باید صلحنامه بررسی شود
۲.اما به طور کلی اگر صلح عمری به مدت عمر مصالح باشد .پس از فوت مصالح .مدت صلح تمام میشود .