آیا میشود در دادگاه ثابت کرد که این چک به صورت امانی نزد ایشان بوده و هیچ معامله با بنده نداشته؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۶۱ #47587645

با سلام
بنده در سال ۹۱ چکی به شرکت کشتیرانی در بندرعباس بابت عودت سالم کانتینر بطور امانت دادم که بعد از برگشت سالم کانتینر هزینه های دیر کرد محاسبه و چک به بنده مسترد شود
کانتینر بعد از تقریبا ۱۰ روز عودت گردید و هزینه تاخیر هم پرداخت گردید ولی چک امانت بنده نزد کشتیرانی باقی ماند
کشتیرانی در سال ۹۳ منحل گردید و تمام چکهایی که نزد ایشان از جمله چک بنده بوده را که همگی چک امانت بوده در بازار خرج نموده اند
تاریخ چک بنده سال ۹۱ بوده و در سال ۹۷ چک بدست شخص نامعلومی برگشت میخورد
الان آن شخص ادعا میکند که چون چک دست اون هست میتواند علیه من اقامه دعوی کند ( بدون توجه به جنبه امانی چک)
بنده فقط رسید تحویل چک به کشتیرانی را دارم که بالای رسید هم به لاتین کلمه deposit ceque یا چک امانت قید شده ولی رسید تسویه دیرکرد کانتینر رو با توجه به زمان زیاد گذشته ندارم
آیا میشود در دادگاه ثابت کرد که این چک به صورت امانی نزد ایشان بوده و اینکه این شخصی که چک را برگشت زده هیچ معامله و دادوستدی با بنده نداشته؟
و اینکه میشود مبلغ چک رو در بانک بصورت امانی قرار داد تا تکلیف دادگاه مشخص شود و آیا اینکار باعث میشود که سابقه چک برگشتی از استعلامات حساب پاک شود؟؟
ممنون میشم جواب بدهید

مشاوره حقوقی چک
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
بله میتوان مبلغ رو گذاشت ولی قابل برداشت توسط دارنده خواهد بود
قابل اثبات هم میباشد که امانی بود ولی نیاز به ادله بیشتری هست
اون فرد هم میتواند اقامه دعوا نماید و شما باید دفاع کافی و خوب در دادگاه ارایه بدهید