معترض ثالث باید به طرفیت ۱۳ ورثه دادخواست بدهد یا همان دادخواست علیه شش نفر ورثه اولیه و وصی کفایت میکند؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۱۸۰ #47533132

در یک پرونده ، شش نفر از ۱۳ نفر ورثه، به دادگاه دادخواست دادند که وصی مفاد وصیت نامه تنفیذی مبنی بر فروش یک قطعه زمین ثلث و توزیع وجه انرا بین فقرا اجرا نمیکند. دادگاه نیز حکم به محکومیت وصی در اجرای مفاد وصیت نامه نمود. لیکن معترض ثالثی به طرفیت وصی و شش نفر ورثه ( خواهان های قبلی ) دادخواستی را به دادگاه تقدیم و اعلام نمود که قبل از صدور دادنامه، زمین را از وصی خریداری کرده است.از دوستان وکلا سوال پرسیده بودم ایا معترض ثالث باید به طرفیت ۱۳ ورثه دادخواست بدهد یا همان دادخواست علیه شش نفر ورثه اولیه و وصی کفایت میکند؟ تقریبا همگی وکلا محترم پاسخ دادند دعوا باید به طرفیت ۱۳ ورثه صورت گیرد در حالیکه ماده ۴۲۰ قانون ائین دادرسی صراحتا می‌گوید دعوی معترض ثالث باید علیه محکوم له و محکوم علیه صورت گیرد یعنی همان شش نفر ورثه و وصی . کدام نظر صحیح است؟

مشاوره حقوقی ارث
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
احتمالا شما در سوال قبل ذکر نکردید فقط شش وارث خواهان قبلی بوده اند به هر حال به طرفیت محکوم له و محکوم علیه صحیح است.

به طرفیت شش نفر کافی می باشد

سلام.تقریبا هر دو جواب به نحوی صحیح می باشد .زیرا طرفهای شما ۱۳ نفر هستند زیرا انها وراث می باشند.ولی از طرفی ۶ نفر هم طرفین این دعوا هستند.پیشنهاد می گردد به طرفیت ۱۳ نفر دادخواست بدهید.

باسلام دادخواست اعتراض ثالث علیه ۱۳ ورثه بایستی مطرح شود.

بله می توانید به همان کسانیکه در حکم دادکاه اشاره رفته
اشاره کنید نیازی به نام بردن از بقیه نیست

اعتراض ثالث به طرفیت طرفین دعوای اصلی مطرح می شود.

با سلام
به طرفیت شش نفر کافی است. حتی برای محکومیت اولیه نیز، همانگونه که دادگاه رای داده، نیاز به حضور ۱۳ نفر نبوده است. علت این امر این است که این موضوع این دعوا قابل تجزیه نیست و حتی یک نفر از ورثه می توانست اجبار وصی را از دادگاه بخواهد و از طرفی در جریان این پرونده، ضرری به وراث دیگر نرسیده است که لازم شود جهت دفاع از حقوق خود طرف دعوا قرار گیرند. وانگهی اعتراض ثالث به طرفیت کسانی که محکوم له و علیه پرونده نبوده اند مسموع نیست.
موفق باشید