آیا موتور سوار می تونه از ما درخواست دیه کنه؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۲۳۴ #46799416

سلام و وقت بخیر. پیشاپیش از جواب های شما تشکر می کنم
پدر من چندی پیش در حین عبور از بزرگراه با یک موتور سوار تصادف کرد و از دنیا رفت. موتور سوار فاقد گواهینامه بود و سرعت غیر مجاز داشت. پس از تصادف، موتور سوار نیز جراحات خیلی جدی داشت و مجبور به انجام چندین جراحی شد.
کارشناس راهبر اول، موتور سوار رو ۱۰۰ درصد مقصر تشخیص داد . اما هیئت سه نفره رای ۵۰/۵۰ داد و اعلام کردند که عابر و موتور سوار به یک اندازه مقصر هستند.
موتور بیمه شخص ثالث داشته. شرایط پرداخت دیه به چه صورته؟ نصفش پرداخت میشه؟
اگر راننده درخواست دیه کند، دیه او از همین ۵۰ درصد دیه پرداختی پدرم کم میشه یا اینکه دیگه چیزی ازش کسر نمیشه؟ چون همین الان هم به علت سهم ۵۰ درصد تقصیر پدرم دیه نصف شده است. خیلی ممنون میشم جواب بدید

مشاوره حقوقی تصادفات
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام، شما امکان دریافت کل دیه را دارید، منتها بابت ۵۰% از صدمات وارده به موتور سوار امکان توقیف بخشی از دیه وجود دارد

در صورتی که هیات سه نفره ملاک قرار گیرد ۵۰ درصد دیه بر عهده شما خواهد بود

لازم به ذکر است که موتورسوار ۵۰ درصد دیه کامل از بابت فوت محکوم هستن و شما ۵۰ درصد بابت صدمات وارده که درصد آن را پزشکی قانونی معین خواهد کرد

باسلام .در صورتی که به نظریه سه نفره اعتراضی ندارید تقصیر ۵۰ درصد رو پذیرفتین بنابراین درصورت مطالبه دیه توسط موتورسوارهرچند درصد که صدمه دیه باشن ۵۰ درصد محکوم خواهید شد

اگر به تشخیص قاضی نظر هیات سه نفره کارشناسی صحیح باشد مطالبه دیه بلامانع است.

با سلام
با توجه به میزان تقصیر تعیین شده دیه توسط مقصر یا بیمه مربوطه چنان چه دارای بیمه نامه باشد و در مواردی توسط صندوق پرداخت خواهد شد .واون پنجاه درصد دیه به پدرتون پرداخت میشود

سلام در نظریه هیات هرکدام ۵۰ درصد مقصر شناخته شدند یعنی ۵۰ درصد دیه یک مرد مسلمان را موتورسوار بشما خواهد داد و همچنین ۵۰ درصد دیه کامل یک مرد مسلمان را شما به موتورسوار خواهید داد یعنی نه شما می گیرید و نه موتور سوار
چنانچه تمایل دارید به نظریه هیات سه نفره اعتراض بدین هیات ۵ نفره مجددا نظر بده