آیا بعد از تحویل و یا بعد از انتقال سند میتوان ادعایی را در مورد دیرکرد مطرح کرد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲,۸۹۳ #46204176

با سلام
در اواخر سال ۹۶ یک واحد آپارتمانی را از طریق بنگاه معاملات مسکن پیش خرید کردم. در مبایعه نامه فروش به صورت قیمت قطعی عنوان گردیده و کلیه مبالغ به صورت نقد یا چک نوشته شده و در موعد مقرر پرداخت شده است.فقط دو چک برای زمان تحویل و انتقال سند باقی مانده است. در این قرارداد جریمه دیرکرد تحویل واحد آپارتمانی پایان بهمن ۹۷ ذکر شد و مقرر گردید که به ازاء هر روز دیرکرد مبلغ ۳۰ هزار تومان از طرف فروشنده به خریدار پرداخت گردد. حال در تاریخ ۱۵ مهرماه واحد آپارتمانی آماده تحویل است. با توجه به افزایش قیمتها فروشنده چندین بار به صورت ضمنی عدم تمایل خود را نسبت به پرداخت دیرکرد اعلام کرده است.
سوال بنده این است :
با توجه به اینکه بیم آن میرود در صورت باز کردن بحث دیرکرد فروشنده از تحویل واحد و یا انتقال سند اجتناب کند یا وقفه بیندازد، پیشنهاد شما در خصوص طلب این حق چیست؟
آیا بعد از تحویل و یا بعد از انتقال سند میتوان ادعایی را در مورد دیرکرد مطرح کرد؟
آیا فروشنده میتواند از تحویل واحد آپارتمانی خودداری کند؟
از شما خیلی ممنونم

مشاوره حقوقی ملکی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
ایشان امکان امتناع ندارند
میتوانید اقدام به طرح دعوای مطالبه خسارت نمایید

سلام
ایشان امکان امتناع از تحویل مبیع را طبق قرارداد ندارند
به نظر امکان طرح دعوای مطالبه خسارت نیز دارید و می توانید پس از انتقال سند اقدام به طرح دعوا نموده و مطالبه خسارت نمایید

بعدازانتقال و تنظیم سند عموما ادعای دیرکرد معنا ندارد

آیا بعد از تحویل و یا بعد از انتقال سند میتوان ادعایی را در مورد دیرکرد مطرح کرد؟
بله، بعد از تحویل و بعد از انتقال سند ( به شرط اخذ گواهی عدم حضور در دفترخانه در تاریخ مقرر) می توان جریمه پیش بینی شده بابت تاخیر در تحویل یا تاخیر در تنظیم سند را درخواست کرد.
آیا فروشنده میتواند از تحویل واحد آپارتمانی خودداری کند؟
در صورت امتناع فروشنده از تحویل آپارتمان می توان دادخواست الزام به تحویل مبیع ( واحدآپارتمان) به انضمام جریمه پیش بینی شده بابت تاخیر در تحویل را تقدیم کرد.