رای دادگاه در خصوص پرونده زیر چیست؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۳۲۴ #46111707

خودرویی به بهای 30 میلیون تومان فروخنه میشود. طبق قرارداد 10 میلیون تومان (بهای قرارداد) بطور نقدی پرداخت میشود. حین قرارداد برای 20 میلیون باقیمانده مهلت یک ماهه تعیین میشود. موعد تحویل حدود 40 روز بعد از قرارداد است و روزانه مبلغ 50000 تومان وجه التزام برای تخلف فروشنده از تحویل خودرو موعد مذکور شرط میشود (خسارت تاخیر تادیه)
یک ماه از توافق گذشت درحالیکه خریدار 5 میلیون تومان از 20 میلیون تومان مابقی را پرداخت می نماید و 15 میلیون تومان مابقی را تادیه نمی کند در مقابل فروشنده نیز خودرو را در سررسید تعیین شده به خریدار نمی دهد.
خریدار به خواسته های مطالبه وجه التزام و تحویل مبیع علیه فروشنده طرح دعوی می کند. رای دادگاه به نفع کدام خواهد بود؟

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام نیاز هست که قرارداد مطالعه شود . اما آن چه از ظاهر سوال ر میاید ، فروشنده محکوم به تحویل خودرو و پرداخت خسارت تاخیر در انجام تعهد تا زمان تحویل می شود اما حق دارد باقی مانده ثمن قرارداد را از خریدار مطالبه نماید .