تغییر کاربری زمین کشاورزی چه شرایطی دارد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۹۷ #44893826

با سلام...قطعه زمینی به مساحت حدود ۱ هکتار در کرج دارم...این زمین حدود ۳۰ ۴۰ متر از بلوار اصلی که تازه افتتاح شده فاصله دارد...(ورودی شهر)...چگونه برای تغییر کاربری و مجاب کردن نهادهای مربوطه برای احداث شهرک اقدام کنم؟احداث بلوار یعنی شروع شهر...احداث این شهرک هم کارافرینی است هم به عنوان یک نشانه شاخص و ارزشمند برای ورودی شهر می تواند نقش بسیاری در رونق شهر داشته باشد...پس چرا اجازه تغییر کاربری داده نمی شود؟و البته زمین های اطراف هم بعضا ساخته شده است. البته هنوز مراحل اخذ مجوز تغییر کاربری طی نشده اما با توجه به شرایط و قوانین موجود این سوال برای من پیش آمد. با تشکر

مشاوره حقوقی ملکی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

تغییر کاریری اراضی داخل در محدوده شهری در صلاحیت شهرداری ست
ابتدا باید وفق ماده ۱۰۱ شهرداری عمل کنید...

تغییر کاربری با موافقت سازمان کشاورزی صورت می گیرد

با سلام

با توجه به ماده ۳ اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها مصوب ۱/۸/۸۵ مجلس محترم شورای اسلامی کلیه مالکین یا متصرفین اراضی زراعی و باغها که بصورت غیر مجاز و بدون اخذ مجوز از کمیسیون تبصره یک ماده یک قانون ( دبیرخانه مستفر در مدیریت امور اراضی استان ) اقدام به تغییر کاربری نمایند علاوه بر قلع و قمع بنا به پرداخت جزای نقدی از یک تا سه باربر قیمت روز زمین بیش از تغییر کا ربری محکوم می شوند و در صورت تکرار جرم ، به حداکثر جزای نقدی و حبس از یک ماه تا شش ماه محکوم خواهند شد.
ماده ۱ :
به منظور حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها و تداوم و بهره وری آنها از تاریخ تصویب این قانون تغییر کاربری اراضی زراعی و باغ ها در خارج از محدوده قانونی شهرها و شهرک ها جز در موارد ضروری ممنوع می باشد.
تبصره ۱ ( اصلاحی ) ۱
تشخیص موارد ضروری تغییر کاربری اراضی زراعی و باغها در هر استان به عهده کمیسیونی م۳رکب از رئیس سازمان جهاد کشاورزی ، مدیر امور اراضی ، رئیس سازمان مسکن و شهرسازی ، مدیر کل حفاظت محیط زیست آن استان و یک نفر نماینده استاندار می باشد که به ریاست سازمان جهاد کشاورزی تشکیل میگردد .
نماینده دستگاه اجرایی ذی ربط می تواند بدون حق رای در جلسات کمیسیون شرکت نماید.
سازمان جهادکشاورزی موظف است حداکثر ظرف مدت دو ماه از تاریخ دریافت تقاضا یا استعلام مطابق نظر کمیسیون نسبت به صدور پاسخ اقدام نماید.
دبیرخانه کمیسیون فوق در سازمانهای جهاد کشاورزی استانها زیر نظر رئیس سازمان مذکور تشکیل میگردد و عهده دار وظیفه دریافت تقاضا، تشکیل و تکمیل پرونده ، بررسی کارشناسی اولیه ، مطرح نمودن درخواستها به نوبت در کمیسیون و نگهداری سوابق و مصوبات می باشد.
تبصره ۲ ( اصلاحی ) ۲ :
مرجع تشخیص اراضی زراعی و باغها ، وزارت جهاد کشاورزی است و مراجع قضایی و اداری زیر نظر سازمان جهاد کشاورزی ذی ربط در این زمینه استعلام می نمایند و مراجع اداری موظف به رعایت نظر سازمان مورد اشاره خواهند بود .

نظر سازمان جهاد کشاورزی برای مراجع قضائی به منزله نظر کارشناس رسمی دادگستری تلقی میشود

تغییر کاربری زمین کشاورزی باید با موافقت جهاد کشاورزی صورت گیرد