آیا برادرم می تواند با آن ورقه مکتوب ۳ دانگ خانه را بنام خودش بنماید؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲۹۵ #44854078

سلام...از یک واحد منزل مسکونی ۲ طبقه در زمان حیات پدرم، طبقه دوم به برادرم داده شد و در آن طبقه ساکن شده است حال که پدرم فوت کرده است طبق وصیت پدر طبقه ۲ متعلق به برادرم می باشد اما برادرم ادعای ۳ دانگ از کل منزل را دارد، آیا این ادعای برادرم صحیح است؟
ضمنا ۴ نفر از ۵ نفر وراث در چند سال پیش در حضور وکلای طرفین کتبا اعلام کردند که ۳ دانگ متعلق به برادرم باشد ولی اکنون پشیمان شده‌اند
آیا پشیمانی ما سودی دارد؟ و می توانیم به شرایط قبل از امضا کردن ورقه برگردیم؟
با تشکر

مشاوره حقوقی ارث
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود وصیت پدر شما بر ثلث اموالش صحیح است .

با عرض سلام
وصیت پدر شما بر ثلث اموالش صحیح است .
مگر در شرایطی که تمام وراث پدر مابقی وصیت ایشان را تنفیذ کرده باشند.

با سلام
اولا وصیت بر ثلث اموال صحیح میباشد مگر اینکه سایر وراث مابقی آن را تنفیذ نمایند

وصیت متوفی بیش از یک سوم نافذ نیست.

اگر رضایت خود را کتبی اعلام کرده اید ، اکنون پشیمانی تاثیری در رضایت ندارد

با سلام و احترام
وصیت مرحوم پدرتان تا یک سوم نافذ است. بدین معنی که ارزش کل اموال پدر در زمان فوت حساب شده تقسیم بر سه
اگر ارزش طبقه ی دوم که برادرتان در آن ساکن هستند تا یک سوم ارزش کل ترکه باشد وصیت تا آن مقدار صحیح و برای بیشتر از آن مقدار منوط به اجازه ی سایر وراث میباشد. دو سوم دیگر باید حسب سهم الارث بین همه ی وراث از جمله برادری که طبقه دوم را در اختیار دارد تقسیم شود
آن نوشته نیز اعتباری ندارد چرا که در زمان حیات پدرتان نمی‌توانستید در مورد اموال او تصمیم بگیرید. هنوز ارثی هم محقق نشده بود. ولی اگر بعد از فوت پدر آن نوشته را امضا کرده باشید نمی‌توانید از آن رجوع کنید