آیا امکان ابطال گزارش اصلاحی با توجه به اسناد جدید که می توان عدم مالکیت شاکی را ثابت کرد وجود دارد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۴۴ #44835554

شخصی علیه زمینی که نزدیک به ۴۰ سال در تصرف ما بود و ما آن را احیا کرده بودیم شکایت تصرف عدوانی کرد که در دادگاه غیابی و با استشهاد دروغ ما را محکوم کرد و با توجه به وعده و وعید وکیل شاکی و اینکه او فامیل ما بود تن به توافق و گزارش اصلاحی دادیم (وکیل بیان می کرد که اسناد شاکی معتبره و شما شانسی ندارید ) . اگر متن توافق به شکل زیر باشد آیا امکان ابطال گزارش اصلاحی با توجه به اسناد جدید که می توان عدم مالکیت شاکی را ثابت کرد وجود دارد؟
در ضمن شخص دیگری علیه ما و شاکی (مدعی مالکیت) شکایت کرده که با توجه به سبق تصرف ما بر روی زمین وی محکوم شد و شاکی (مدعی مالکیت) سبق تصرف ما را در این دادگاه مشترک تایید کرد.
متن توافق :
توافق نامه مابین آقای .... فرزند ... به ش ش ... و وراث مرحوم ....
ماده اول : بر اساس این توافق نامه نسبت به یک قطعه زمین به متراژ .... واقع در ...... بدین کیفیت توافق می نمایند که سهم ورثه .... از این زمین ... و سهم مالک آقای ... ... می باشد .
ماده دوم : آقای ... مالک بر اساس اسناد ارائه شده مکلف است مبایعه نامه با پلاک ... تنظیم و به ورثه ... تحویل دهد تا مشاره الیه نسبت به اخذ سند رسمی اقدام نماید .
ماده سوم : در صورت حصول توافق آقای ... مکلف می گردد نسبت به رای صادره مبنی بر رفع تصرف عدوانی دعوای خود را مستردد که شماره پرونده ان ... می باشد . و طرفین بر این اساس نسبت به پرونده کلاسه ... به صدور گزارش اصلاحی اقدام نمایند و در صورت این توافق طرفین دیگر حق هیگونه اعتراضی ندارند .

مشاوره حقوقی ملکی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
گزارش اصلاحی بایستی از طریق دادگاه انجام گردد و برای اظهار نظر دقیق که آیا شما شانس موفقیت در پرونده را دارا هستید یا نه ، بایستی پرونده مطالعه و اسنادی که طرف دعوی ارایه نموده رویت گردد

با سلام
گزارش اصلاحی توسط دادگاه تنظیم میشود و این متن قرارداد و توافق نامه ای با یکدیگر است

درود ، با استنباط من از نوشته های شما ، این موضوع گزارش اصلاحی نیست و توافقنامه ای با مضمون رضایت در قبال اقرار به مالکیت طرف هست که می توان این موضوع را صلح دعوی تعبیر نمود
مستحضر باشید که گزارش اصلاحی بر اساس مواد ۱۷۸ تا ۱۸۴ قانون آیین دادرسی مدنی از سوی دادگاه صادر می‌شود، نسبت به طرفین و وراث و قائم‌مقام قانونی آنان نافذ و معتبر است و مانند احکام دادگاه‌ها به اجرا گذاشته می‌شود.ولی موضع شما گزارس اصلاحی نیست .
بنظر من با وجود دلیل جدید که اثبات حقانیت شما را در پی داشته باشد می توانید تقاضای بی اعتبار کردن قرارداد یا توافقنامه را از دادگاه درخواست کنید البته بستگی به شرایط و مستندات اثبات مالکیت شما دارد.
بهتر است در پرونده دیگر که اقراری به نفع شما شده است از طریق مقتضی متن اقرار اخذ شود.از جمله با تامین دلیل یا با پرونده استنادی

در ابطال آن اختلاف نظر وجود دارد اما بنظر تنظیم گزارش اصلاحی عملی قضایی نیست و به همین دلیل، از اعتبار امر قضاوت شده استفاده نمی‌کند. دو طرف سازش، در عین حال که مانند سایر پیمان گذاران باید مفاد قرارداد را محترم شمارند، می‌توانند ابطال آن را به سبب مخالفت با نظم عمومی یا اشتباه و اکراه از دادگاه بخواهند و همچنین حق دارند فسخ سازش را به سبب تدلیس و عیب و امثال این‌ها تقاضا کنند، مگر این که از اوضاع و احوال برآید که از حق خیار خود گذشته‌اند و مایلند، به گونه‌ای قاطع، به دعوا پایان بخشند وانگهی، ماهیت قراردادی که بسته می‌شود (صلح) است. در نهایت بستگی به دلیل جدیدی که ادعا میکنید دارید