آیا امکان بازپس گیری شکایت از سوی شاکی و همینطور رفع اتهام جعل از طرف بازپرس برای من وجود دارد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۸۲ #44777888

با سلام
در پرونده ای درگیر شده ام که متاسفانه به ناحق متهم به جعل و استفاده از سند مجعول شدم پس از حدود ۳ سال رسیدگی پرونده هنوز در مرحله بازپرسی هست ، در خلال این مدت ۴ مرحله کارشناسی انجام شده و غیر از کارشناسی ۳ نفره که به نفع من نظر دادن ، بقیه به نفع شاکی نظر دادن و در نهایت بازپرس دیگه ارجاع به هیئت ۹ نفره رو جایز ندید و درخواست من برای ارجاع به کارشناسی ۹ نفره رو رد کرد ، اخیرا هم ابلاغیه برام صادر شده که برم دادسرا ، و به احتمال خیلی زیاد برام قرار وثیقه یا کفالت صادر خواهد شد ، در مهلت مقرر به دلیل بیماری کرونا نتونستم برم و بازپرس هم خیلی سخت گیری نکرد . نفر دیگری که از طرف من رفته بود گفته بود که برید وقتی وثیقه رو آماده کردید بیاید این رو هم بگم ارزش وثیقه مورد نظر بازپرس حدود ۳۰۰ م تومان هست
سوالم این هست که با توجه به گذشت مدت زمان طولانی از طرح شکایت در حال حاضر که هنوز قرار صادر نشده و هیچ اتهامی هم هنوز اثبات نشده و هنوز دادگاه هم برگزار نشده و حکمی هم صادر نشده آیا در این مرحله میتونم با شاکی طرح موضوع کنم و درخواست بدم که از شکایتش صرف نظر کنه؟
صرف نظر ازینکه شاکی راضی به این کار باشد یا خیر سوالم این هست که از نظر قانونی به جهت اینکه جرم جعل جنبه عمومی هم داره آیا امکان بازپس گیری شکایت از سوی شاکی و همینطور رفع اتهام جعل از طرف بازپرس برای من وجود دارد یا خیر؟
ارجاع میدم به این نکته که اخیرا شنیدم که تخفیف هایی در قانون مجازات اسلامی به ویژه در خصوص حبس در نظر گرفته شده میخواستم بدونم آیا این تخفیف ها شامل این موضوع هم میشه که در صورت رضایت دادن شاکی و پس گرفتن شکایت مقام قضائی از جنبه عمومی جرم هم صرف نظر کنه و پرونده بسته بشه؟
یا اینکه در هر صورت دادگاه برگزار میشه و در صورت اثبات جرم حکم صادر میشه و نهایتا به دلیل اینکه شاکی رضایت داده ممکنه در مجازات من تخفیف داده بشه؟
به نظر شما زودتر کراجعه کنم و مراحل دادگاه رو طی کنم و امیدوار به تخفیف بعد از صدور حکم باشم یا اینکه تمام تلاشم رو بکنم که از شاکی رضایت بگیرم؟
ممنون از راهنمایی شما عزیزان

مشاوره حقوقی جعل
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله با جلب رضایت شاکی پرونده مختومه خواهد شد و درصورت عدم وجود سابقه نیز میتوانید از تعلیق مجازات جنبه عمومی جرم و تبدیل به جزای نقدی استفاده کنید

قطعا در صورت جلب رضایت شاکی ، جنبه عمومی جرم با محکومیت به جزای نقدی یا محکومیتی تعلیقی فیصله یافته و پرونده مختومه خواهد شد .

درود
رضایت شاکی ممکن است موجب تخفیف مجازات شما شود، جعل جنبه عمومی دارد و پرونده بسته نمی شود.