نحوه الزام به تحویل عین مستاجره توسط فرد خارجی فاقد مجوز اقامت

پرسیده شده
۳ پاسخ ۴۶ #44763805

با سلام، یک فرد افغان (فاقد مجوز اقامت) در ایران قرارداد اجاره با طرف ایرانی (موجر) منعقد نموده است. حال موجر مورد اجاره را تحویل نمی‌دهد و از بازپرداخت بخشی از ودیعه که در زمان انعقاد قرارداد به ایشان پرداخت نموده است خودداری می‌نماید. فرد افغان برای الزام ایشان به تحویل عین مستاجره یا بازپرداخت وجه چگونه می‌تواند اقدام نماید؟ توجه فرمایید که فرد خارجی است. یعنی نحوه دادخواست فرد خارجی فاقد مجوز اقامت رو بفرمایید. متشکرم.

مشاوره حقوقی بین‌ الملل
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام فرد افغانی باید اول در خصوص اقامت قانونی اقدام نماید . و سپس دادخواست حقوقی الزام ثبت نماید و به هر حال عقد صورت گرفته . دارای اثر حقوقی است .

با سلام در زمان طرح دادخواست باید اقامت قانونی هم داسته باشید لذا ابتدا نسبت به اقامت قانونی خود اقدام کنید و سپس دادخواست الزام به تحویل طرح کنید.

درود
عقد صحیح می باشد و تعهدات طرفین پابرجا خواهد بود درواقع باید از طریق سفارت کشور اقدام گردد و باید شاهدی برای این موضوع همراهتان داشته و اینکه نداشتن مجوز برای مطالبه حقتان مشکلی ایجاد نمینماید.