آیا در چنین شرایطی، حق اخذ جریمه تاخیر برای خریدار محفوظ خواهد ماند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۱۷ #44717320

باسلام و احترام
با توجه به اینکه فروشنده ی ملک، در موعد مقرر در دفترخانه حاضر نگردید (و ارائه مدارک برای انتقال سند را موکول به شش ماه بعد نمود)، گواهی عدم حضور را گرفتم. یکی از بندهای مبایعه نامه بیان میدارد «در صورتیکه عدم اجرای تعهد از طرف فروشنده باشد، وی مکلف است به ازای هر روز تاخیر، سه میلیون ریال به عنوان خسارت تاخیر اجرای تعهد به طرف مقابل پرداخت نماید». گیریم خریدار و فروشنده روی تاریخ جدیدی برای حضور در دفترخانه به منظور تنظیم سند به توافق برسند و در تاریخ مزبور کلیه امور مربوط (شامل: ارائه پایان کار توسط فروشنده/پرداخت تتمه مبلغ معامله توسط خریدار) عملی و محقق شود.

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
طبق توافق قبلی به ازای هر روز سه میلیون ریال خسارت تاخیر و قید ان در مبایعه نامه صحیح و قابل مطالبه است
اما اگر بعد از ان اقدام به توافق جدید نمایید و فرصتی از سوی شما و با رضایت شما به فروشنده داده شود در اینصورت امکان مطالبه خسارت نخواهد بود

سلام
با توجه به اظهارات شما توافقی بر تاریخ جدید انجام شده است و با این اقدام تلویحا" به از حق خود گذشت کرده اید و امکان مطالبه آن نیست !

سلام باید یک اظهار نامه به فروشنده ارسال شود
وبعد هم نسبت به تاخیر در ایفای قرارداد اقدام نمائید اگر توافق شد که هیچ در غیر اینصورت هم دادخواست ارائه گردد
واگر هم نسبت به توافق مجددی اقدام کردید از همون تاریخ باید اقدام شود

سلام. به نظر اگر اکنون چنین دادخواستی بدید برای اخذ تاخیر تادیه درست هست ولی پس از توافق جدید، اراده ضمنی شما بر این بوده که راضی به تاخیر بودید و بابت تاخیر مشکلی نداشته اید پس بعد از توافق چنین دادخواستی با رد مواجه خواهد شد.