دادگاه بر اساس سن، در مجازات تخفیف می دهد و مجازات را کم می کند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴۳۹ #42924886

سلام. خسته نباشید. من دو سال پیش ۱۶ ساله بودم و با یک فرد و دوست آن فرد، در گروهی در تلگرام بحث کردم و به آن فرد و دوست آن فرد، توهین و فحاشی کردم البته این توهین و فحاشی قذف و ناموسی نبود و آن فرد و دوست آن فرد هم به من توهین و فحاشی کردند. اگر آن فرد و دوست آن فرد از من شکایت کنند؛ اگر دادگاه با توجه به اینکه ۱۶ ساله بودم و به سن قانونی نرسیده بودم بخواهد مجازاتی برای من در نظر بگیرد در مجازاتم تخفیف می دهد و مجازات من را کم می کند یا خیر؟

مشاوره حقوقی توهین و فحاشی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در هر حال با گذشت زمان موضوع مشمول مرور زمان گردیده است.
ماده ۱۰۶
در جرائم تعزیری قابل گذشت هرگاه متضرر از جرم در مدت یک سال از تاریخ اطلاع از وقوع جرم، شکایت نکند، حق شکایت کیفری او ساقط می شود مگر اینکه تحت سلطه متهم بوده یا به دلیلی خارج از اختیار، قادر به شکایت نباشد که در این صورت مهلت مزبور از تاریخ رفع مانع محاسبه می شود. هرگاه متضرر از جرم قبل از انقضای مدت مذکور فوت کند و دلیلی بر صرفنظر وی از طرح شکایت نباشد هر یک از ورثه وی در مهلت شش ماه از تاریخ وفات حق شکایت دارد.

تبصره- غیر از مواردی که شاکی تحت سلطه متهم بوده، درصورتی به شکایت وی یا ورثه او رسیدگی می شود که جرم موضوع شکایت طبق ماده (۱۰۵) این قانون مشمول مرور زمان نشده باشد

سلام سن در مجازات تاثیر دارد ، ولی برای شروع پیگیری و مجازات حتما باید طرح شکایت شود و عرفا زمان ۲ سال را چون همان زمان پیگیری نکردند ، تاثیر نمی دهند .و موضوع دیگر قابل طرح نیست.

سلام
با توجه به گذشت ۲ سال از موضوع و عدم شکایت تا کنون موضوع دیگر قابل شکایت نیست

بدلیل شمول مرور زمان شکایت ، امکان طرح دعوا نمیباشد