نفر سوم می تواند سهم خود که کل زمین باقی مانده است را جدا کند یا خیر؟

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۲۲۱ #42814079

درود و احترام خدمت وکلا و مشاورین عزیز. قطعه زمینی بین ۳ نفر تقسیم شده،ابعادی که عرض میکنم تقریبی است. نفر اول ۶۵۰ متر - نفر دوم ۷۰۰ متر و نفر سوم ۵۵۰ متر و ۲۵۰ متر هم مشترک بین ۳ نفر که بعدا تقسیم کنند یا هر ۳ مشترکا استفاده کنند. نفر اول و دوم طبق توافق ۳ نفره سهم خود را جدا و دیوار کشی و ساختمان احداث کردند. نفر سوم وقتی برای استفاده از سهم خود مراجعه می کند متراژ باقی مانده ۵۳۰ متر است و مشکلی با ۲۰ متر کمتر ندارد ولی ایراد اصلی این است که آن ۲۵۰ متر مشترک وجود ندارد و موقع تقسیم به خاطر قناسی زمین و ... در متراژ اشتباه شده است و این ۲۵۰ متر طبق جانمایی در توافق ۳ نفره الان در ۵۵۰ متر سهم نفر سوم واقع شده است. نفر دوم و سوم باز هم مشکلی ندارند ولی نفر اول مدعی است که باید ۲۵۰ متر مشترک که الان طبق تقسیم نامه در زمین نفر سوم است جدا شود. ادعای نفر اول منطقی نیست چون اگر ۲۵۰ متر جدا شود سهم نفر سوم به جای ۵۵۰ متر ،۳۰۰ متر می شود.

مشاوره حقوقی ملکی
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درخواست ابطال تقسیم نامه را کنبد و مجددا تقسیم نمایید.

درود
با توجه به عدم انطباق تقسیم صورت گرفته ، در صورت عدم حصول توافق میتوان ابطال تقسیم نامه را از دادگاه درخواست نمود . بهتر است به صورت توافقی مجددا تقسیم نمایید .

اگر تقسیم سهم به صورتی انجام شده باشد که در آن حق یکی از مالکین ضایع شده و در مقابل به مالک دیگر حق بیشتری داده شده باشد، در صورت اثبات از موارد ابطال است .

درود بر شما، این تقسیم اساسا دچار اشکال است، بایستی مجددا با در نظر گرفتن تمام قناسی و مسائل دیگر، تقسیم صورت گیرد.

اساسا نقصان متراژ کل زمین باید به نسبت حصه و سهم مالکان، به هر سه مالک تسری یابد و نمی توان با استناد به تقسیم نامه ای که از ابتدا مبتنی بر اشتباه در مساحت ملک تنظیم گردیده، کمبود متراژ را صرفا در سهم یکی از شرکا لحاظ نمود. بر این اساس شایسته است با توافق یکدیگر تقسیم نامه جدیدی تنظیم شده و یا در صورت عدم حصول توافق، هر یک از مالکان می تواند درخواست افراز ملک را بنماید.

با سلام میتوان ابطال تقسیم نامه را تقاضا نمود.

درود برشما

اگر ملک مشاعی و قابل تقسیم باشد وحصه یکی ازانها بدرستی تقسیم نشده باشد تقسیم نامه مجددا انجام می گردد