آیا اموالی که به نام همسر وی هست با توجه به جرمی که انجام داده و معاونت در قتل شناخته شده باز هم ارث میبرد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۴۷۸ #42701972

سلام میخواستم بدونم مردی در قتل همسر خود متهم به معاونت در قتل شده و فرزندی هم ندارند ایا اموالی که به نام همسر وی هست با توجه به جرمی که انجام داده و معاونت در قتل شناخته شده باز هم ارث میبرد یا نه ممنون میشم کمکم کنید

مشاوره حقوقی ارث
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام. در این باره نظرات مراجع تقلید و علما و همچنین رویه قانون متفاوت است لکن بر اساس نظریه مشورتی کمیسیون قوه قضاییه:
طبق تبصره یک ماده ۴۳ قانون مجازات اسلامیسابق برای تحقق معاونت در جرم وجود وحدت قصد و تقدم و یا اقتران زمانی بین عمل معاون و مباشر جرم شرط است. بنابراین، کسی که معاون در قتل عمد باشد، قصدش با قصد مباشر قتل یکی است و چون معاون قتل با علم و آگاهی از مقصود مباشر در انجام کار به او کمک نموده و چنانچه کمک نمی­کرد، مباشر موفق نمی­شد، چنین شخصی از باب تسبیب باعث کشته شدن مورث خود شده و از ارث محروم است.

سلام
بله ارث می برد زمانی ارث نمی برد که مرتکب قتل شده باشد
یعنی شخصا مرتکب قتل عمد بشود