آیا بایستی طبق تعرفه شهرمان که یک سوم مساحت پارکینگ اختصاصی را در زمان خرید و فروش لحاظ می نمایند به فروشنده پرداخت نمود؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۰۶ #42330737

با سلام و احترام
یکی از آشنایان در حال خرید طبقات اول و دوم یک ساختمان سه طبقه سه واحدی می باشد
که پشت سند تک برگ نوشته شده به انضمام پارکینگ به ابعاد .....و مساحت .......
ولی در خط آخر نوشته شده "پارکینگ حقوق ارتفاقی: ندارد و با حق عبور از پارکینگ مجاور"
پشت سند هر سه تا واحد چنین توضیحی نوشته شده:
به انضمام پارکینگ به ابعاد ..... و مساحت .......
و خط آخر نیز نوشته "پارکینگ حقوق ارتفاقی: ندارد و با حق عبور از پارکینگ مجاور"
یعنی پارکینگ قطعه یک حق عبور از پارکینگ قطعه دو
یعنی پارکینگ قطعه دو حق عبور از پارکینگ قطعه سه
یعنی پارکینگ قطعه سه حق عبور از پارکینگ قطعه دو
را طبق توضیحات پشت سند هر سه تا واحد که شرط قانونی گذاشته است درج شده است
از آنجاییکه در واقعیت نیز هر سه ماشین اگر سرجای خود بنوبت پارک کنند و هر سه ماشین یا آنهایی که در زمان ورود و خروج باید مجاورشان نیز جابجا گردد
یعنی هر سه تا مزاحم همند بنوعی در زمان ورود و خروج.
آیا این پارکینگ با توجه به اینکه در نقشه جانمایی پارکینگ توسط شهرداری که ملک سه واحدی ماده صدی بوده و کسری پارکینگ در ماده صد نهایتا بصورت حق عبور طی نقشه پارکینگ تایید شده (ولی با مزاحمت) توسط شهرداری به اداره ثبت ارسال و نهایتا سند بنام سازنده صادر گردید و اینکه پشت سندها حدود اربعه پارکینگ نیز تعیین و مساحت هریک از پارکینگها نوشته شده ولی در واقعیت و نیز توضیح پشت سندها مبنی بر "پارکینگ حقوق ارتفاقی: ندارد و با حق عبور از پارکینگ مجاور" که گواه این ادعا می باشد آیا بایستی طبق تعرفه شهرمان که یک سوم مساحت پارکینگ اختصاصی (بدون مزاحمت) را در زمان خرید و فروش لحاظ می نمایند به فروشنده پرداخت نمود یا درصد کمتری (بابت حق عبور و به اصلاح عامیانه پارکینگ با مزاحمت)؟
چون اگر ماشینهای مزاحم برداشته نشوند ماشینی که میخواهد وارد یا خارج گردد میسر نخواهد بود.
در این خصوص خریدار چه تدبیری بابت پرداخت مبلغ یک سوم مساحت پارکینگ بیندیشد؟
فروشنده محترم مدعی است که پارکینگ پشت سند درج شده و فقط حق عبور داده شده با توجه به مساحت کم عرصه آپارتمان.
و مدعی دریافت مبلغ کامل یک سوم مساحت پارکینگها می باشد و این حق عبور و جابجایی خودروها در زمان ورود و خروج را در ساختمان سه واحدی مشکل حاد نمی داند و از انجاییکه که خریدار طبقات اول و دوم را جهت خرید برگزیده و طبقه سوم در اختیار فروشنده هست و شاید در آینده طبقه سوم ا نیز به خریدار طبقات یک و دو بفروشد و هر سه ملک در اختیار یک خریدار قرار گیرد. آیا در زمان فروش این ملک در اینده این خریدار بابت حق عبور بمشکل مواجه می گردد یا اگر الان کل مبلغ یک سوم مساحت پارکینگها را پرداخت نماید خریداران بعدی به ایشان پرداخت خواهند نمود؟
خریدار چه توافق یا اقدام قانونی بایستی قبل از خرید با فروشنده در نظر داشته باشد؟

پایانکار ملک سال ۹۰ می باشد

تشکر از شما خوبان

مشاوره حقوقی ملکی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

ارتفاق حقی است برای شخص در ملک دیگری جنبه شخصی ندارد وبه مناسبت مالکیت شخص برملک برای او ایجاد می شود وعینی قائم به ملک است تا زمانی ملک هست حق عبور هم هست.