میتوانیم ارثی که به مادر بزرگم میرسد در صندوق دادگستری محفوظ بماند؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۷۷ #41923739

سلام دایی من فوت کردن و مادربزرگ من خارج از کشور با ما زندگی میکند، سوال ما این است که برای انحصار وراثت احتیاج به وکیل هست حتما یا خیر؟ایا میتوانیم ارثی که به مادر بزرگم میرسد در صندوق دادگستری محفوظ بماند؟ چون ما نمیخواهیم به فرزند ان مرحوم وکالت بدهیم زیرا اعتمادی به او نداریم؟و اگر میتوانیم وکالت بدهیم چجور وکالتی باید تنظیم بشود که فقط کارهای حقوقی انجام بشود و ارثی که به مادربزرگم میرسد محفوظ بماند و هیچ دخا و تصرفی فرزند ان مرحوم به ارث مادربزرگم نداشته باشد؟منظور من این هست که او چرا وکالتنامه از مادربزرگ من میخواهد برای چه کاری اگر دادگستری این توانایی را دارد که ارث مادربزرگ من را محفوظ نگه دارد؟یا او با این‌ وکالتنامه میخواهد تصرفی به ارث مادربزرگم پیدا کند؟
ممنون میشم توضیح کامل بدهید. مرسی

مشاوره حقوقی ارث
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام. برای گرفتن انحصار وراثت و اقدامات بعدی نیازی به وکالت داشتن از مادربزرگ شما نیست ولی مثلا برای فروش ملک متعلق به دایی شما، حتما باید همه وراث دایی شما موافق باشند لذا در ایران بهتر هست وکیلی اخذ نمایید تا از طرف شما بر اینکار نظارت داشته باشد.

سلام
برای گرفتن گواهی انحصار وراثت هر یک از وراث می توانند به تنهایی اقدام کنند و بنابراین هر کدام از فرزندان دایتان می‌توانند به تنهایی چنین درخواستی را بنمایند
فقط به کپی شناسنامه و کارت ملی مادربزرگتان نیاز هست اما نیاز به اینکه به وکالت بدهند ندارد
و برای تقسیم ارث نیز همه باید حضور داشته باشند تا بتوانند تقسیم نامه بین خود تنظیم و امضا کنند
و نیازی نیست که به آنهایی که اعتماد ندارید وکالت بدهید
برای تقسیم ارث به کسی که اعتماد دارید می‌توانید وکالت بدهید و محدوده اختیارات و وظایف ایشان را مشخص کنید مثلا در وکالت نامه اختیار فروش و انتقال دادن را به ایشان ندهید