شکایت از کارفرما بابت حق و حقوقم چگونه است؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱۶۶ #41907130

سلام
حدود دو سال پیش با یکی از دوستانم وارد کار شدم در کار مشاور املاک بدون عقد قرارداد و بیمه
بعد از حدود یک سال که تو درصد دادن به مشکل خوریم و پول نمیداد حدود سه ماه نرفتم بعد اول امسال دوباره خواست که باهاش کار کنم ولی قرار شد که حساب کتاب منظم باشه ولی متاسفانه اینجور نبوده و دیگه رابطه خراب شده و من میخام حقمو بگیرم، اینقدره تو این دوسال منو سر دوونده تا دیگه خسته شدم پول نزول میده میگم پول میگه ندارم
خلاصه که ممنون میشیم راهنمایی کنید تا بتونم حق و حسابمو بگیرم

مشاوره حقوقی حقوق و دستمزد
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

شما میتوانید با مراجعه ب اداره کار محل کارتان و ب استناد مستندات در صورت وجود و یا شهادت شهود علیه کارفرما شکایت و حقوق خود را مطالبه کنید

سلام اگه قرارداد و نحوه همکاری شما مشمول قواعد کارگری بوده میتونید از طریق اداره کار محل ، اقدام به طرح شکایت کنید ، البته اصولا توی املاکی ها مشارکت مدنی مطرح هست نه کارگری

درود
اگر رابطه شما کارگری کارفرمایی بوده است به اداره کار مراجعه کنید در غیر اینصورت می توانید به دادگاه عمومی حقوقی برای مطالبه حقوق خود مراجعه کنید.

با سلام

با توجه به اینکه طبق قانون کار ، قرارداد کار میتواند کتبی یاشفاهی باشد.از اینکه قرارداد کتبی ندارید نگران نباشید .
..........................
طبق تبصره ماده۲۱ قانون روابط کار گر و کارفرما، کارگری که استعفا می کند موظف است یک ماه به کار خود ادامه داده و بدوا استعفای خود را کتبا به کارفرما اطلاع دهد و در صورتی که حداکثر ظرف مدت ۱۵ روز انصراف خود را کتبا به کارفرما اعلام نماید استعفای وی منتفی تلقی می شود و کارگر موظف است رونوشت استعفا و انصراف آن را به شورای اسلامی کارگاه و یا انجمن صنفی و یا نماینده کارگران تحویل دهد .

اگر چنانچه تمایلی به ادامه کار ندارید ،ابتدا طبق تبصره مذکور اقدام نمایید.سپس در صورتی که کارفرما حقوق و مزایای شما را پرداخت نکرد به اداره کار شکایت نمایید. زیرا با توجه اظهارات خودتان ، چنانچه طبق تبصره مذکور اقدام ننموده و شکایت به اداره کار ببرید ،احتمالا هیئت تشخیص اداره کار ،ترک کار را از سوی شما اعلام خواهدکرد.

بدیهی است مطابق ماده ۲۴ همان قانون ،در صورت خاتمه قرارداد کار ، کار معین یا مدت موقت ، کارفرما مکلف است به کارگری که مطابق قرارداد ، یک سال یا بیشتر ، به کار اشتغال داشته است برای هر سال سابقه ، اعم از متوالی یا متناوب بر اساس آخرین حقوق مبلغی معادل یک ماه حقوق به عنوان مزایای پایان کار به وی پرداخت نماید .

میتونی با مراجعه به اداره کار علیه کارفرما شکایت کنی
اما باید ثابت کنی بعنوان کارگر در مشاور املاک کار می کردی نه پورسانتی