آیا وصیت سند رو باطل میکند؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۴۹۳ #41741826

سلام پدر سال ۱۳۶۵ وصیت کرده ساختمان نشیمن برای پسر بزرگ ولی قبل از فوت ۱۳۸۰ به برادر کوچک فروخته

مشاوره حقوقی ارث
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله با انتقال وصیت دیگر اعتباری ندارد

با درود وصیت منتفی است و با انتقال منتفی می‌شود

سلام بله وصیت اعتبازی ندارد

مطابق ماده ۸۳۸ قانون مدنی ((موصی می تواند از وصیت خویش رجوع نماید))
رجوع از وصیت میتواند به صورت صریح و یا ضمنی باشد.
در رجوع ضمنی از وصیت، با هر عمل و یا تصرفی که دلالت بر بازگشت موصی از وصیت نماید، وصیت بی اثر می شود
لذا در خصوص مواردی که بیان نمودید موصی قبل از فوت از وصیت خود به صورت ضمنی رجوع کرده است.و با میل و اراده خود این کار را انجام داده است
بنابرلین دیگر نمیتوان به آن وصیت نامه استناد نمود.

بسمه تعالی : فرض مذکور خدمت شما عرض کنم که پاسخ شما در سوال شما بوضوح نماینگر است .. خود حضرتعالی در مورد مالی بحث میکنید که متعلق به پدر مرحوم شما بوده که در برهه ایی از زمان مصلحت در امر هبه به شما بوده و در برهه ایی از زمان مصلحت در قفروش به برادر کوچکتان بوده . پس منتج بر این امر است که تصمیم موخر در این فقره اولی بر تصمیم مقدم است و باید بگذریم از این مقوله وصیت و وصیتنامه و مقدار قانونی که مرحوم پدر شما میتوانسته بر اموال خود وصیت بنویسد .. در سوال شما خبر مهم و یقینی حکایت از این امر دارد که فرمودید وصیت نموده خب وصیت بعد از فوت مورث قابلیت اجرا دارد ( البته در حد قانونی یک سوم ) یعنی در زمان حیات همچنان اختیار اموال خود را دارد لذا با تاریخ میتوان به پاسخ رسید که توضیح تقدیمتان شد .. حال در فرض مدعی شدن در دادگاه قاضی استناد اول به اصالت سند فروش و پس ازر احراز اصالت سند توسط کارشناش یقینا با ادله تقدیمی اینجانب صدور رای میفرمایند و همچنین اعتبار وصیتنامه نیز بعد از ۱۵ سال حیات مورث را نیز بایددر نظر گرفت

با سلام.
هر گونه انتقال بعد از وصیت به منزله انصراف از وصیت محسوب می‌شود.

باسلام
ملاک آخرین تصمیم متوفی است
هرچند پدر در زمان حیات اقدام به وصیت نموده اما باز طی انتقال سندی ملک را به یکی دیگر فروخته و نهایتا فروش ملک قانونی میباشد