آیا این رجوع هست یا خیر و بنده باید چه اقدامی انجام دهم؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۳۴۶ #41261243

با سلام
من و همسرم به صورت توافقی در تاریخ ۱۳۹۶/۱۰/۰۶ از هم جدا شدیم نوع طلاق خلع ذکر شده است من تمام مهریه ایشان را یکماه قبل از طلاق در دفترخانه اسناد رسمی پرداخت کردم و مهریه ایشان را طی دو فقره مبایعه نامه مربوط به زمین کشاورزی و زمین مسکونی به ایشان تحویل دادم سند اقرارنامه غیر مالی مبنی بر دریافت مهریه تنظیم شده است سه روز بعد از جاری شدن صیغه طلاق زوجه از طلاق پشیمان شده به منزل من برگشته و با من زندگی و روابط زناشویی داشته و در مورخه ۱۳۹۷/۰۱/۰۶ مطابق با گواهی پزشکی ازمایشگاه سه ماهه باردار بوده و در تاریخ ۱۳۹۷/۰۲/۰۶ اقدام به سقط جنین نموده است بنده دادخواست اثبات رجوع و ابطال طلاق دادم و قاضی با توجه به اقرار زوجه به انجام عمل زناشویی و اظهارات طرفین و گواه و گواهی پزشکی و با توجه به اینکه زوجه هیچ گونه دفاع موجهی در قبال دعوی من ارائه نداده بود و با اقدامات انجام شده قصد رجوع وی به بنده کاملا محرز و مسلم بود حکم به اثبات رجوع و الزام به ثبت واقعه رجوع را صادر کرد با اعتراض زوجه پرونده به دادگاه تجدید نظر ارجاع شده است و قاضی در حکم نوشته است که با عنایت به اینکه طلاق به صورت خلع صادر شده است و با توجه به دفاعیات تجدید نظر خواه در مرحله بدوی و با عنایت به اینکه طلاق به صورت خلع صادر شده است و زوجه قسمتی از حقوق مالی خود از جمله نفقه ایام عده و مهریه خود را در قبال طلاق به زوج بذل نموده است و پس از طلاق و در ایام عده به مبذول رجوع نکرده و حضور وی در منزل زوج و همبستر شدن شدن وی با همسر سابق دلیل بر رجوع از طلاق تلقی نمی گردد و تجدید نظر خواه در تمامی مراحل رسیدگی منکر رجوع از طلاق شده است حکم صادره قطعی است و بعد از صدور حکم داد گاه تجدید نظر زوجه دو فقره دادخواست الزام به تنظیم به سند رسمی ملک و ایفای تعهد مالی و اثبات عقد بیع مبایعه نامه های املاکی را که به عنوان مهریه دریافت داشته و به علت اینکه املاک فوق فاقد سند رسمی بودند برای این املاک حکم قضایی صادر و املاک به زوجه تحویل شده است و با توجه به سند اقرارنامه غیرمالی و احکام صادره در شعبه دوم حقوقی حکم دادگاه تجدید نظر فاقد وجاهت قانونی است چون تمام مهریه خود را دریافت داشته است و با عنایت به ماده ۱۱۰۹ دز عذه طلاق خلع زن حق دریافت نفقه را ندارد لطفا توضیح دهید ایا این رجوع هست یا خیر و بنده باید چه اتقدامی انجام دهم؟ میتوانم فرجام خواهی با عنایت به رای وحدت رویه دیوان عالی کشور به شماره ۶۶۶ مورخه۱۳۸۳/۰۳/۱۹ داشته باشم لطفا توضیح دهید

مشاوره حقوقی طلاق از طرف زن
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
رجوع در طلاق یا رجعت در طلاق، به این معنا است که مرد، زنی را که طلاق داده است، بدون خواندن صیغه عقد، دوباره همسر خود کند. با رجوع، حکم طلاق باطل می‌شود و زن و مرد دوباره همسر هم می‌شوند. رجوع هم با گفتار و هم با رفتار (فعلی و قولی) محقق می‌شود و تنها در طلاق رجعی و در زمان عده، جایز است. در طلاق‌های خلع و مبارات که طلاق بائن‌اند، رجوع جایز نیست؛ مگر آنکه در زمان عده، زن از بخشش خود منصرف شود. از انجا که در رای دادگاه تجدید نظر صراحتا عنوان شده که ((...پس از طلاق و در ایام عده به مبذول رجوع نکرده و حضور وی در منزل زوج و همبستر شدن شدن وی با همسر سابق دلیل بر رجوع از طلاق تلقی نمی گردد و تجدید نظر خواه در تمامی مراحل رسیدگی منکر رجوع از طلاق شده است حکم صادره قطعی است و بعد از صدور حکم داد گاه تجدید نظر...)) رجوع را رد کرده است که به نظر میرسد این قسم رجوع را محرز ندانسته و لذا با عنایت به اینکه در صورت قابلیت فرجام خواهی ،اقدام به طرح دعوی در دیوان بنظر بهترین گزینه است