برادر اینجانب مالک ثلث وصیت شده خواهد شد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۶۳ #41258647

با سلام . مادر اینجانت فوت کرده اند و وصیت نامه محضری کرده اند که در آن قید شده :
برادرم را (((( وصی ))) قرار داده تا ثلث اموال منقول و غیر منقول را تصرف و برای هزینه های کفن و دفن و احسان خرج نماید . ولی ایشان میگویند صاحب اموال وصیت شده هستن .
در جایی خواندم اگر کلمه ((( وصی ))) در وصیت نامه بکار یرده شود . نوع وصیت : (((( وصیت عهدی ))) خواهد بود و موصی هیچ سهمی برای خود نخواهد برد و مالک چیزهای وصیت شده نخواهد شد . ولی اگر کلمه ((( موصی له ))) بکار رود . نوع وصیت : ((( وصیت تملیکی ))) خواهد بود .
حال در وصیت نامه مرحوم مادرم ایشان برادرم بعنوان ((( وصی )) معرفی شده ، و در ضمن قید شده جهت صرف امور مجالس ترحیم و احسان .
با توجه به توضیحات فوق : برادر اینجانب مالک ثلث وصیت شده بعد هزینه کفن و دفن و ...خواهد شد یا ما بقی مانده اموال از ثلث وصیت شده ما بین بقیه وراث تقسیم خواهد شد .
ممنون

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بر مبنای مورد وصیت باید اقدام گردد.

با درود می‌بایست مطابق‌ مورد وصیت اقدام شود

سلام وقت بخیر
وصی باید مورد وصایت را انجام دهد نه اینکه تصاحب کند

اطلاعات شما دقیق و صحیح و منطبق با موازین قانونی می باشند ایشان وظیفه اجرای وصیت را دارند ان هم فقط تا ثلث اموال و برای مواردی که در وصیت ذکر شده و اگر خلاف مفاد وصیت نامه عمل کند ضامن خواهد بود و شما حق عزل وی را خواهید داشت

اطلاع شما صحیح بوده و برادرتان وصی تلقی میشود . مطابق ماده ۸۵۸ قانون مدنی : وصی نسبت به اموالی که برحسب وصیت در ید اوست مالک نبوده بلکه حکم امین را داشته و ضامن نمیشود مگر در صورت تعدی یا تفریط .
همچنین مطابق ماده ۸۵۹ چنانچه وصی طبق وصایای موصی رفتار نکند ضامن و منعزل محسوب می شود .