وقتی قرارداد ندارم میتونن سفته هام رو اجرا بزارن؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۶۱ #41175265

سلام
من در یک اموزشگاه زبان انگلیسی از سال ۹۴ مشغول به کار دادم و مبلغ پنج میلیون سفته دادم بدون قید حسن انجام کار.سال ۹۸ قراردادم تموم شد و در سال ۹۹ به مدت دو ماه بدون قرارداد همکاری کردم مدیریت زیر حرف ها و شرایط طی شده زدند. الان میخوام تسویه کنم داخل برگ تسویه مبلغ سنوات زدن در صورتی ک پرداخت نشده و همینطور مبلغ عیدی و..... .و اینکه در صورت امضا نکردن سفته و حقوقم رو نمیدن. میخواستم بدونم وقتی قرارداد ندارم میتونن سفته هام رو اجرا بزارن؟ و اینکه بابت سنوات و .... میتونم شکایت کنم؟ بهم تعلق میگیره؟

مشاوره حقوقی سفته
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
متاسفانه به دلیل عدم قرارداد و یا در صورت عدم اثبات امانی یا ضمانی بودن سفته ها ، کارفرما میتواند جهت مطالبه وجه ان اقدام نماید مگر اینکه به هر نحوی بتوانید خیانت در امانت ایشان را اثبات نمایید .
اگر سفته ها را عودت نمیدهند میتوانید از طریق ارسال اظهارنامه ای ایشان را ملزم به استرداد لاشه سفته ها و پرداخت کلیه حقوق خود نمایید و در صورت عدم همکاری با استناد به این اظهارنامه در مراجع ذیصلاح از خود دفاع و احقاق حق نمایید .

پیشنهاد میکنم برگه را امضا کنید و مبلغ پول و سفته ها را دریافت کنید سپس از طریق اداره کار نسبت به الباقی حق و حقوق پرداخت نشده خوداقدام کنید
رسیدی که در راستای تسویه حساب امضا و به کارفرما تحویل میدهید در صورتی که مدرکی دال بر پرداخت کل حق و حقوق شما (فیش واریزی) ضمیمه آن نباشد از نظر اداره کار مورد قبول نیست و کارفرما نمیتواند بدان استناد کند

در صورتی که قرارداد بوده و سفته ها در قرارداد قید شده باشد در صورت تخلف شما می توانند لاکن در خصوص سوال شما ایشان چنین حقی ندارند لذا با اقامه دعوی مبنی بر استرداد سفته ها از طریق مرجع قضایی اقدام و در ارتباط با حق و حقوق و سنوات خود از اداره کار در هیات های تشخیص و حل اختلاف اقدام نمایید.

با سلام
بابت عدم پرداخت سنوات و عیدی میتوانید به اداره کار شکایت کنید .
برای سفته ها نیز میتوانید طی اظهارنامه ای درخواست استرداد مطرح کنید

زسفته قابلیت به اجرا گذاشتن یا خرج کردن دارد ولی این عمل خیانت در امانت است و شما میتوانید شکایت کیفری مطرح کنید
اگر رسیدی مبنی بر دریافت تمامی حق و حقوق خود نیز به آن موسسه داده باشید باز هم می‌توانید به اداره ی کار شکایت کنید و آموزشگاه باید فیش واریزی یا شماره ی چکی که نشان دهنده ی پرداخت به شما باشد ارائه دهد در غیر اینصورت محکوم به پرداخت کلیه ی حقوق قانونی شما خواهد شد

با سلام و احترام
سفته قابلیت به اجرا گذاشتن یا خرج کردن دارد ولی این عمل خیانت در امانت است و سما