تکلیف سهم‌الارث زوج برای مهریه، انتقال اموال پدر زوج در زمان حیات

پرسیده شده
۱۵ پاسخ ۹۳ #41105275

سلام خدمت همه بزرگواران، زوجه مهریه خودش رو اجرا گذاشته، قبل از اون تامین خواسته داده، زوج مالی ندارد برای توقیف ولی پدر زوج ملک و املاک زیادی دارد. حالا اگر پدر فوت کند،زوجه تمام سهم‌الارث زوج رو توقیف می‌کند؟ حالا اگر پدر زوج در زمان حیات اموال خود رو به فرزند بزرگش انتقال دهد، باز زوجه می‌تواند اقدامی کند؟

مشاوره حقوقی خانواده
۱۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام بله قابل توقیف است در مورد سوال دوم اگر اموالی به نامش نباشد خیر قابل توقیف نمی باشد

زوجه تازمانی که پدر زوج زنده است نمی‌تواند برای مهریه به پدر زوج رجوع کند ولی بعدا فوت پدر زوج درصورتی که ارثی به زوج رسیده باشد می‌تواند آن را بابت مهریه توقف کند وبه مزایده بگذارد

سلام
بله، سهم الارث قابل توقیف است؛ در صورت انتقال اموال، متوفی مالی نخواهد داشت تا به عنوان سهم الارث قابل توقیف باشد.
موفق باشید

سلام در صورتی که متوفی ترکه ای از خود بر جا نگذارد طبیعتا امکان توقیف سهم الارث منتفی است .

سلام صول مهریه از محل سهم الاث زوج امکان‌پذیر است طبیعتا اگر پدر زوج قبل از فوتش اموالش را به دیگری منتقل کند ارثی وجود ندارد که زوجه بخواهد از محل آن مهریه خود را وصول کند

با سلام بله اگر ارثی به زوج برسد این ارث قابل توقیف و مزایده از سوی زوجه بابت طلب مهریه است ولی اگر پدر زوج قبل از فوت اموال خود را به هر شخص اعم از فرزندان و غیره منتقل نماید دیگر به ارث نمی رسد که قابل توقیف از سوی طلبکار باشد.

با سلام،اگر پدر زوج در زمان حیاتش اموالش را به پسر بزرگ‌ منتقل کند بعد از فوتش ماترکی نمی ماند تا زوجه به نسبت قدرالسهم همسرش از آن،مال را توقیف کند و لذا طبق ماده ۳۰ قانون مدنی و اصل تسلیط این امکان هست.