آیا اگر به دادگاه مراجعه کنیم میتوانیم برای همیشه رفت وآمد کنیم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۳۰ #41104583

من زمین کشاورزی داشتم که تا سال قبل زراعی بود ولی امسال تغیر کار بری دادم و گاوداری ساختم زمین های همسایه ما به ما حق عبور برای همیشه نمیدهد میگوید در زمان کاشت و برداشت رفت و آمد کن ولا غیر حال تکلیف چیست حق ارتفاقی هم اگه منظورتان رفت وآمد از قدیم بود داشتیم از همون زمین همسایه عبور میکردیم سوال بنده این است که آیا اگر به دادگاه مراجع کنیم میتوانیم برای همیشه رفت وآمد کنیم یا نه خوش حال میشم اگه جواب بدهید

مشاوره حقوقی ملکی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

دوست عزیز باسلام
اگر حق ارتفاقی شما از سوی مالک زمین اذن داده شده باشد ایشان به استناد ماده ۹۸ قانون مدنی می تواند از اذن خود رجوع نماید. ولی اگر از قدیم این حق برای شما وجود داشته است بنابراین بر اساس ماده ۹۷ قانون مدنی می توانید دادخواستی به خواسته اثبات حق ارتفاقی به شورای حل اختلاف محل مال غیرمنقول تقدیم نمایید.
امیدوارم پاسخ راهگشا باشد
ایام به کام

سلام
اگر از قدیم در زمینهای موصوف حق ارتفاق داشتید (معمولا در اسناد مالکیتی به این موضوع وشرایط آن تصریح میشود) نمی توانند مانع رفت وامد شما شوند..اگر با اذن جدید صاحب ملک همجوار ،اجازه رفت وامد پیدا کردید ایشان می توانند از اذن خود رجوع کنند و مانع شوند