آیا بنده میتوانم سازنده را الزام به ایفای تعهد طبق نقشه ساختمانی اولیه و پروانه ساخت اولیه نمایم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۳۵ #41036194

باسلام
بنده یک واحد اپارتمان ۹۰ متری با ۲۸۰ متر عرصه مورخ ۹۱/۴/۱۷ بصورت پیش فروش از سازنده خریداری نمودم و سازنده متعهد شد پس از ۱۸ ماه طبق نقشه ساختمانی ( ورودی پارکینگ از خیابان اصلی و دارای جک به زیر زمین ) و پروانه ساخت ( ۵۰ درصد تراکم مجاز ) با پارکینگ مشاعی تحویل دهد. سازنده ۶ مورد تخلف ساختمانی انجام داده و پس از طی مراحلی در کمسیون ماده ۱۰۰ شهرداری ابتدا قلع و قمع و اعاده به وضعیت پارکینگ و در مرحله تجدیدنظر کمسیون دوباره رای به تخریب و در مرحله دیوان با اعتراض سازنده به رای کمسیون ماده ۱۰۰ ( چنانچه بر اساس اصول شهرسازی فنی و بهداشتی باشد تبدیل به جریمه ) با جلب نظر کارشناسان رسمی دادگستری و پرداخت جریمه پایان کار دریافت نموده است. تخلفات سازنده از قبیل تبدیل همه فضای ازاد به ۳ باب مغازه تجاری و فروش ان، تبدیل ورودی پارکینگ به تجاری و فروش ان. کسری پارکینگ (جای پارکینگ برای ۳ ماشین است، در صورتی که تعداد ساکنین ۱۰ واحد است) ، و اضافه بنا ۲ طبقه یعنی ۴ واحد. اکنون ۶ سال از تعهد سازنده گذشته و ورودی پارکینگ را در پشت ساختمان گذاشته ( از لحاظ کارشناسی دارای شیب استاندارد نمیباشد، و سر گیر ورودی رمپ زیر ۲ متر است.) و قابل استفاده نمیباشد. سند اماده میباشد ولی هنوز انتقال نداده ایم ( بدلیل نواقصات پارکینگ و تخلفات سازنده، بنده حاضر به سند زدن نمیباشم).
سوال بنده از وکیل محترم: ایا بنده میتوانم سازنده را الزام به ایفای تعهد طبق نقشه ساختمانی اولیه و پروانه ساخت اولیه (انسداد ورودی پارکینگ از کوچه بن بست و گشایش ورودی پارکینگ از خیابان ااصلی را نمایم؟ ایا بنده میتوانم بابت احداثات غیر و قانونی (تصرف ۵۰% فضای ازاد ززمین و تبدیل به تجاری )سازنده شکایت قلع و قمع و تخریب تصرفات غیرقانونی را انجام دهم؟
خواهش میکنم راه قانونی جهت رسیدن به حقم را به بنده راهنمایی فرمایید. با تشکر از وکیل محترم

مشاوره حقوقی ملکی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگردرقراردادتان نوشته شده باشد می توانید

ضمن اهدای سلام و احترام
شما به طرق مختلف میتوانید اقدام کنید لیکن واقعا پاسخ به چنین پرسش هایی با نوشتن پیام امکانپذیر نیست چون جهت ارائه پاسخ متناسب و قانونی نیاز به توضیحات بیشتر و پاسخ به چند پرسش بنده میباشد در صورت تمایل لطفا از قسمت ارزیابی مشاوره تلفنی رزرو نمایید تا خدمتتان عرض کنم