جلوگیری از ساخت و ساز چگونه باید پیگیری شود؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۲۷ #41011430

با عرض سلام و خسته نباشید
بنده ملکی را بصورت مشارکت در ساخت بصورت قولنامه ای شروع به ساخت کردم.
همسایه ما چون اطلاعی از ساخت و ساز و غیره ندارد.
ملک ما ۲۰متر طول و ۱۰ عرض طول و ملک ایشان ۱۸ مترطول و ۷ متر عرض دارد.
این ملک جنوبی و ضلع شرق ما میباشد.
ایشان به ملک شرقی خود رضایت ساخت ۱۶ متر از ۱۸ متر را داده. و به ما نیز میگوید همان ۱۶ پیشروی را بکنید.
که مانده حیاط انها ۱۴ متر میشود و برای ما ۴۰ متر.
حال ما بخاطر دو واحد کردن و نیز زدن ستون نیاز به دو متر پیشروی با فاصله ۳ از ملت ایشان یعنی ۲متر در ۷ متر را داریم و ایشان دو سال هست با شکایت به شهرداری جلوی کار ما را گرفته.
ما سال از فروردین ۹۶ شروع کردیم و واحدهای جلو را تکمیل کردیم. و واحدهای پشت ۴۲ متر حدودا نیمه کاره مانده که با زدن این ۱۴ متر به حد نصاب ۵۵ متر برای یک واحد میرسیم.
حال با توجه به اینکه ساختمان مستقیم ۱۰۰ نفر را شاغل میکند و ۳۰۰۰ شغل غیر مستقیم دارد. یک شخص میتواند با قانون نا نوشته رضایت همسایه یا دخالت همسایه مانع از ساخت و ساز و نیز بیکار کردن و ضرر دو سال خوابیدن سرمایه انسان بشود.
*ملکهای غربی بنده و جنوبی بنده همگی ۱۰۰% ساخته شده اند و بدون رعایت ایمنی و من با زدن این ستون آخر در ۱۷ متری ملک در اصل آپارتمان غیر اصولی غربی خود را مهار میکنم و کنسولی که ۳ متر در هوا است را مهار میکنم.
متاسفانه این شخص لجاجت شدیدی بخرج داده. حتی خود و فرزندانش درگیری بوجود اورده اند. که پرونده ای داریم اولی به تهمت و افترا محکوم شده و دومی نیز ضرب و شتم برادرم و ساکنیم ساختمانم بوده است.
ایشان فکر میکنم از لحاظ عقلی خود و خانمش مشکل دارند. به لحاظ سن بالا ۸۷ سال.

بنظر شما چگونه میتوانم از این مشکل رهایی یابم.
با مراجعه به چه ارگانی به غییر شهرداری(چون شهرداری اول میگه پرونده بره کمسیون ماده صد)
بروم که هم احقاق حق کنم. چون ملکهای انها مثلا ۸۰% پیشروی دارد اما چون ملک من بزگتر هست ۷۰% پیشروی میشود.
و چگونه میتوانم از کجا درخواست بدم که از ایشان تست عقلی یا مشاعیری بگیرن چون ایشان حرفی میزند یا امضا در مسجد میدهد فردایش باز میرود شهرداری شکایت میکند.

مشاوره حقوقی ملکی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
شما باید در احداث بنای خود رعایت کلیه ضوابط شهرسازی را بنمایید و طبق پروانه ساخت احداث بنا کنید و اگر اقدامات شما طبق پروانه ساخت باشد هیچ کس حق تعرض به شما را ندارد ولی چنانچه خلاف پروانه ساخت نموده و احداث بنا نموده باشید و رعایت ضوابط شهرسازی را ننموده باشید شهرداری راسا حق جلوگیری از عملیات شما را دارد در این مورد شهرداری اگر همسایگان شاکی باشد شدت عمل بیشتری به خرج خواهد داد و پرونده تخلف ساختمانی شما در کمیسیون ماده صد مطرح خواهد شد در این مورد کمیسیون ماده ۱۰۰ اگر شما شاکی داشته باشید و شکایت وی موجه و اقدامات شما بضرر ایشان باشد معمولا رای به تخریب ۱صادر خواهد نمود و اگر شکایت او غیر موجه باشد و تخلف ساختمانی شما برای مجاورین ضرری نداشته باشد کمیسیون می‌تواند رای بر پرداخت جریمه صادر نماید بنابراین مشکل شما از طریق کمیسیون ماده ۱۰۰ و انجام کارشناسی مرتفع خواهد شد و چنانچه رای کمیسیون ماده ۱۰۰ و تجدیدنظر آن به ضرر شما باشد می توانید ظرف سه ماه به دیوان عدالت اداری شکایت نماید.