دریافت دیه آسیب حین کار چگونه به نتیجه میرسد؟

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۲۵۵ #40869314

سلام من در شرکت مس کار میکنم و دچار دیسک کمر شدم باید کار سبک تری به من میدادند ولی ندادند و مجبور به عمل جراحی شدم و یکی از دیسک های کمرم پروتز گذاشتند و سه مهره کمرم به هم پیچ شده است ولی متاسفانه همان عوارض دیسک کمر را دارم رسیدگی به مشکل من نمیشود و از کار افتاده هم نمی کنند آیا میتوانم شکایت کنم یا بجایی نمی رسد؟
با تشکر

مشاوره حقوقی دیه
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
به اداره کار مراجعه و سپس علیه کارفرمای خود شکایت مطرح کنید.کارفرما ملزم به پرداخت دیه و خسارت می‌شود.

با سلام
بتر است بدانیم :
طبق ماده ۸۵ قانون روابط کارگر و کارفرما ، برای صیانت نیروی انسانی و منابع مادی کشور رعایت دستورالعمل هایی که از طریق شورای عالی حفاظت فنی (جهت تامین حفاظت فنی) و وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی (جهت جلوگیری از بیماری های حرفه ای و تامین بهداشت کار و کارگر و محیط کار) تدوین می شود ، برای کلیه کارگاه ها ، کارفرمایان ، کارگران و کارآموزان الزامی است .
همچنین طبق ماده ۹۴ همان قانون ، در مواردی که یک یا چند نفر از کارگران یا کارکنان واحدهای موضوع ماده (۸۵) این قانون امکان وقوع حادثه یا بیماری ناشی از کار را در کارگاه یا واحد مربوطه پیش بینی نمایند می توانند مراتب را به کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار یا مسئول حفاظت فنی و بهداشت کار اطلاع دهند و این امر نیز بایستی توسط فرد مطلع شده در دفتری که به همین منظور نگهداری می شود ، ثبت گردد .
تبصره- چنانچه کارفرما یا مسئول واحد ، وقوع حادثه یا بیماری ناشی از کار را محقق نداند موظف است در اسرع وقت موضوع را همراه با دلایل و نظرات خود به نزدیک ترین اداره کار و امور اجتماعی محل اعلام نماید . اداره کار و امور ا جتماعی مذکور موظف است در اسرع وقت توسط بازرسین کار به موضوع رسیدگی و اقدام لازم را معمول نماید .
همچنین وفق ماده ۹۵ این قانون ، مسئولیت اجرای مقررات و ضوابط فنی و بهداشت کار بر عهده کارفرما یا مسئولین واحدهای موضوع ذکر شده در ماده (۱۸۵) این قانون خواهد بود . هر گاه بر اثر عدم رعایت مقررات مذکور از سوی کارفرما یا مسئولین واحد ، حادثه ای رخ دهد ، شخص کارفرما یا مسئول مذکور از نظر کیفری و حقوقی و نیز مجازات های مندرج در این قانون مسئول است .
فلذا با توجه به متن سوال پاسخ شما در ماده۹۲ قانون مذکور ارائه شده است:
ماده ۹۲- کلیه واحدهای موضوع ماده (۸۵) این قانون که شاغلین در آنها به اقتضای نوع کار در معرض بروز بیماری های ناشی از کار قرار دارند باید برای همه افراد مذکور پرونده پزشکی تشکیل دهند و حداقل سالی یک بار توسط مراکز بهداشتی درمانی از آنها معاینه و آزمایش های لازم را به عمل آورند و نتیجه را در پرونده مربوط ضبط نمایند .

تبصره ۱- چنانچه با تشخیص شورای پزشکی نظر داده شود که فرد معاینه شده به بیماری ناشی از کار مبتلا یا در معرض ابتلا باشد کارفرما و مسئولین مربوطه مکلفند کار او را بر اساس نظریه شورای پزشکی مذکور بدون کاهش حق السعی ، در قسمت مناسب دیگری تعیین نمایند .
شاد و پیروزباشید.

سلام بله میتوانید از کارفرما شکایت کنید و مطالبه ی خسارت کنید

از طریق شکایت و طرح دعوی علیه کارفرما در اداره کار اعاده حق نمایید

از طریق اداره کار می توانید علیه کارفرما شکایت کنید که به موجب رای اداره کار کارفرما ملزم به پرداخت خسارات خواهد بود

با سلام
اولا در صورت اثبات امر مبنی بر اینکه در سر کار چنین اتفاقی برای شما رخ داده میتوانید خسارت مطالبه نمایید
و نیز میتوانید مدارک پزشکی را جهت از کار افتادگی ارایه و به کمیسیون پزشکی معرفی شوید و با تایید کمیسیون شما از کار افتاده محسوب خواهید شد

بله کارفرما ملزم به جبران خسارت و هزینه های درمانی و دیه نیز خواهد بود